Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U sklopu močvarnog programa „Podrži scenu!” u petak su u predvorju Močvare kids form the sky održali svoj samostalni koncert. Inače, Podrži scenu je dugovječni program koji nam već valjda preko deset godina donosi besplatne koncerte u kojima predstavlja mlade nedovoljno afirmirane glazbenika s autorskim radom. Kada se pogleda tko je sve nastupao pod nazivnikom Podrži scenu programa, dobije se stvarno impresivna lista. Nakon festivalskog nastupa u ranu jesen prošle godine, sada su kidsi odsvirali i svoj prvi samostalni nastup za Podrži scenu čime je ta lista dodatno podebljana sjajnim glazbenicima.

kfts

A kidsi su doista sjajni, sa sjajnim pogledom u budućnost. Točno kako kaže tekst njihovog zadnjeg singla; „to je taj sjaj”. I sasvim sigurno nisu prolazna stvar, koliko god da je to još uvijek njihov najzvučniji singl. I da, upravo prošli tjedan „Prolazna stvar” je dobila nagradu za najbolji video spot novog izvođača u protekloj godini. Kako i ne bi kada su im spotovi u pravilu odlični.

Osim odličnih spotova, Teo Golub i Robin Petić izvrsno izgledaju vizalno i drže visoki intenzitet fokusa kroz cijeli nastup. Od sitnih scenskih trikova svakako bi bilo za istaknuti Robinov solo na bubnjevima koji bez problema smije potrajati i još koju minutu duže. I na ovako malim koncertima izgledalo je impresivno. Obzirom da je koncert održan odmah dan nakon produženog i iscrpljujućeg INmusica, u sparno ljetno predvečerje, nije ni bilo logično za očekivati krcatu Močvaru, ali i ova probrana ekipa imala je čast nazočiti stasanju kidsa u zvučan bend.

kids 47 result

Križevački dvojac je do prije koju godinu svoje pjesme pisao na engleskom jeziku, tako da je još uvijek dobar dio materijala kojeg izvode na engleskom, ali prebacivanjem na hrvatski otvaraju im se puno veća vrata na domaćoj sceni, jer istina je da se ljudi lakše povežu s pjesmama koje odmah razumiju. Ono što je još dodatno za pohvaliti je što napokon imaju i svoje majice koje fanovi mogu nabaviti. A kako mi se čini da su bend koji lakše dopire do ženskih srdaca, trebat će im čim više ženskih brojeva.

setlista

Peace
Waist
Zemlja
Bad
Planets
Voda
Pulling back
Vatra
Sjaj
Yellow paradise
Zrak
Sandstorm
set covera (Lutka, Takvi kao ti, A la la long, Beggin')
Neon case
Prolazna stvar
Zrak

IzvještajiPrepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Kultur Shock u Zagrebu