Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Urban sa svojom četvorkom održao je sinoć u atriju popunjenog Povijesnog i pomorskog muzeja Istre još jedan u nizu koncerata koji će se urezati u memoriju posjetitelja. Prvi koji je stupio na pozornicu bio je Damir, ovaj put zbog zdravstvenih problema nešto sporijeg hoda i sa štakom u ruci. Iskoristio je taj trenutak da pozove preostale članove benda koji ga prate već više od 20 godina, Luka Toman koji ga prati u ritam dijelovima i odličnim solo dionicama na gitari, Sandi Bratonja, izvrstan na bas gitari, harmonici i klavijaturama, Saša Markovski na klavijaturama i back-vokalima, te Marko Bradaschia na bubnjevima.

urban

Urban je otvorio koncert izvedbom pjesme „Duža riječ“ sa njegovog zadnjeg albuma, objavljenog prošle jeseni, „Lipanj, srpanj, kolovoz“. Za taj zadnji album osvojio je čak 4 Porina i to za „Najbolji album“, „Pjesma godine“ (Sama, op.a.), „Najbolji album rock glazbe“ te „Producent godine“.

Koncertom su dominirale skladbe sa tog novog albuma poput „Sama“, „Iskra“, „Div“, ali našlo se mjesta i za starije uspješnice poput „Kundera“, „Moja voda“ i sada već punoljetne skladbe „Mjesto za mene“. Bilo je to više od dva sata dinamičnog nastupa, u kojem se energija izvođača, a ni publike nije spuštala i padala, nego je samo rasla i rasla, sve do eksplozije oduševljenja kada je započela pjesma „Mala truba“, koju je publika sama otpjevala gotovo polovicu pjesme.

urban

Bend se nije mogao oduprijeti pozivima publike, te su uz već standarni i očekivani bis, vratili i na još jedan bis koji je publika prihvatila gromoglaslim pljeskom.

Ovim koncertom Urban sa svojim bendom je još jednom dokazao i pokazao da je vrlo rado viđen gost u Puli i da je pulska publika željna dobrih glazbenih spektakla.

Nama preostaje sada preslušavati novi album koji svu svoju ljepotu i liričnost pokazuje tek nakon nekoliko slušanja. I naravno, da zaželimo Damiru brz oporavak da može dalje nastaviti prenositi svoju energiju prema publici.

Setlista

Duža riječ
Gnjurac
Nitko osim nas
Biram ptice
Div
Odlučio sam da te volim
Talijanela
Kundera
Ruke
Moja
Sama
Moja voda
Sutra ćemo pričati
Iskra
Mjesto za mene
Mala truba

BIS I
Kavez
Nebo
Astronaut

BIS II
Glas jeka
Kuća sjećanja
Otrovna kiša

IzvještajiPrepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Kultur Shock u Zagrebu