Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
{mosthumbviewer: images/SGvijesti_najave/2008/01/31/The Havana Lounge.gif, images/SGvijesti_najave/2008/01/31/The Havana Loungemala.gif, The Havana Lounge, Left} Sinoć je u ugodno popunjenoj Tvornici održan koncert velike postave glazbenika Live From Buena Vista - The Havana Lounge. Uz kašnjenje od jednog sata, koje su stariji posjetitelji Tvornice pokušali bezuspješno požuriti pljeskom, koncert je počeo u 21 sat.

Uz najavu jednog po jednog člana, na pozornici su se pojavili: Julio Alberto Fernandez, Teresa Garcia Caturla, Julienne Oviedo Sancheziz, Yanko Pizaco, Daniel de Jesus Ramos Alayo, Rodolfo "Peruchin" Argudin Justiz, Maria Viktoria Rodrigu, Rachid Lopez Gomez, Maikel Elizarde Ruano Tres, Cesar Bacaro i Tom?s Ramos.

Nakon predstavljanja počelo je dvosatno uživanje u kubanskoj glazbi. Na pozornici su se izmjenjivali odlično raspoloženi pjevači koji su imali odličan kontakt s publikom i spremno pozirali fotografima u prvim redovima, te glazbenici koji su odrađivali solo dionice, dok su se ostali odmarali, te na taj način pokazivali svoje znanje. Natjecanja u bubnjanju, solaže na gitarama, klavirske virtuoznosti dodatno su digle užarenu atmosferu.

Atmosferu je podigla i publika među kojima je bio popriličan broj polaznika raznih plesnih tečajeva, tako da su se svi potrudili pokazati svoje plesno znanje. Jednog od njih Teresa Garcia Caturlaiz pozvala je na pozornicu pa su zajedno plesali dok je pjevala jednu pjesmu.

Cijeli koncert protekao je u obiteljskoj atmosferi i odličnoj zabavi.

Teresa Garcia Caturla, u jednom je trenutku navela cijelu Tvornicu da se spusti na pod, a pred kraj koncerta su i nju spustili s pozornice kako bi potakla publiku da naprave vlakić, a ona je naravno bila vlakovođa.

Ne zaboravimo spomenuti i legendarnog Julia Alberta Fernandeza koji je izvrsno otpjevao i otplesao cijeli koncert, i mladu Maria Viktoria Rodrigu čiji se snažni glas orio cijelom Tvornicom i koja je svojom pojavom i plesom očarala veliki dio muške publike.

U prvim redovima našli su se i Ricardo Luque kojemu su nekoliko puta, kao na koncertu nekog demo benda, samo pružili mikrofon s pozornice pa je otpjevao nekoliko stihova. Na kraju se konačno popeo na samu pozornicu i pjevao prateće vokale, a na pozornici se odjednom pojavio i Hrvoje Rupčić koji se dokopao bubnjeva i pridružio općem veselju.

Koncert je završio uz jedan bis na koji su se glazbenici vratili uz uvjet da sva publika pleše, čemu su se svi vrlo rado odazvali samo da produže uživanje u kubanskoj glazbi.