Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Nakon dugo godina Let 3 je ispunio želje svih onih fanova koji ih prate od početka i željno očekuju stvari s prva dva albuma. Jučer su nam tu želju ispunili u najboljem mogućem stilu.

Na stage su došli nešto iza 21 h i počeli s legendarnom "Sam u vodi". Po fanovima se vidjelo da su tamo baš zbog tih starih stvari, koje su se nizale jedna za drugom i oduševljavale sve oko sebe. "Zora", "Ne trebam te", zatim legendarni "El Desperado", na koji su se svi raspametili, i naglo je u Vintage Industrial baru postalo prilično vruće.

let3

Vintage nije bio onako pun kako je znao biti prije ove pandemije, ali mi je to zapravo odgovaralo jer sam se mogla relativno dobro kretati po dvorani. Bend je kao i svaki puta do sada odradio odličnu svirku i to je baš ono što smo priželjkivali. Zvuci dobro poznatih "Vjeran pas" i " Izgubljeni" su prošli kao i uvijek - euforično, rasplesano i raspjevano, no i ostale stvari su odsvirane više nego dobro. Bilo je uzvika ekipe da bend svira "Riječke pičke", no ovo je ipak bio dan za prva dva albuma.

Meni ugodno iznenađenje je uslijedilo na "Fahrenheite", "Ha ha ha", "Mona", "Pogibe" i "U rupi od smole". Mislim da sam te stvari zadnji put čula prije desetak-petnaestak godina, moguće i više. Ovaj put su Letovci došli na stage u odijelima, nisu se presvlačili, nije bilo popratnog show-a, ako ne računamo standard bacanje perja na "Izgubljene". Bez obzira na taj dio, svoj posao su odradili savršeno, razvalili i oduševili sve nas ljubitelje prva dva albuma. Možda sam u krivu, no dojam koji sam ja stekla da su i oni prilično uživali svirajući te stvari.

IMG 8455

Koncert je trajao manje od dva sata, a sveukupno su izveli 17 pjesama i iako je publika bila željna još, još i još... Letovci su se vratili na 1 bis i za kraj nas počastili "Ciklama", "Pogibe" i naravno u revijalnom tonu koncert je završio sa "Izgubljeni".

Stvarno je bilo dobro čuti prva dva albuma, iako sam i ja bila jedna od onih koja je htjela da sviraju još, no što je tu je. Mogu samo zaključiti da oni koji vole Let3 i te stare albume i sinoć nisu bilu u Vintageu - propustili su odličan koncert. A oni koji su počeli slušati bend kasnije, trebali su doći, da osjete taj brutalan ritam i energiju koju su imali kada su počeli i fino je prenijeli jučer na koncertu.

IMG 8410

Povratak u prošlost samo takav. Čak me nije smetalo ni što je koncert u četvrtak, zapravo mi je napunio baterije i spremna sam za nove izazove.

No, umalo da zaboravim, ulazak nije bio moguć bez Covid potvrde ili testa ne starijeg od 6 mjeseca, ali su organizatori omogućli i testiranje na licu mjesta što je za svaku pohvalu.

Setlista

1. Sam u vodi
2. Zora
3. Medley - Ne trebam te, El Desperado, Fuck Familia
4. Fahrenheite
5. Voulez Vous
6. Ha ha ha
7. Pokvarena žena
8. Mona
9. Veliki dan
10. Niotkuda
11. U rupi od smole
12. Armada

BIS
1. Ciklama
2. Pogibe
3. Izgubljeni