Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Rade Šerbedžija, filmski, televizijski i kazališni glumac, pjesnik i glazbenik, čovjek s puno uloga pod nogama nastupio je sinoć u dobro popunjenoj velikoj dvorani Lisinskog, pred pola maskiranom i pola nemaskiranom publikom. Što smo očekivali - sinergiju umjetnosti - to smo i dobili.

Ako me sretneš negdje/u gradovima stranim / po kojima se muvam / u posljednje vrijeme / Sretni me/ kao da me srećeš prvi put… stihovi su kojima je započela ova pjesničko-glazbena poslastica. Uz pratnju Zapadnog kolodvora Rade Šerbeđija i njegovi gosti zabavljali su nas nešto manje od tri sata.

rs

Ispod slike Brijuna i uz isječke iz rola odigranih s Ivicom Vidovićem, Fabijanom Šovagovićem i Arsenom Dedićem Šerbedžija je napravio presjek svojim pjesama… Imam pjesmu za tebe, Barbara, Meni se dušo od tebe ne rastaje, Arsenova Tvoje nježne godine. Dio u izvedbi sa Zapadnim kolodvorom, a dio uz goste. Na pozornici su nastupili Šerbedžijini prijatelji što oni mlađi, što oni stariji. Prva je nastupila mlada Aurelija Stašić otpjevavši pjesmu posvećenu svima stradalima u potresu, nakon nje Maja Posavec, Vlado Kreslin, Gabi i Matija Dedić, Damir Urban, a došao je i jedan nenajavljeni gost – nenajavljen u programu – Hus.

IMG 3523 result

IMG 3536 result

Husa i Šerbedžiju na novom albumu vežu dvije pjesme koje je prvi napisao, a od kojih je jedna Evo, pjesma broj jedan u Makedoniji i koju su zajedno izveli te večeri, na nju se nadovezala pjesma Kasno jesen dolazi koju je također napisao Hus, a aranžman je napravio Ante Gelo. Maja Posavec izvela je pjesme iz predstava koje ju i povezuju s Ulyssesom i Šerbedžijom. Damir Urban, kojega je te večeri nazvao svojim bratom za album Ne okreći se sine napisao je pjesmu Govorila je tako tiho, tiho, tiho. Gabi i Rade uz pratnju Matije izveli su Otkako te ne volim.

IMG 3446 result7IMG 3578 result

Svaka pjesma bila je popraćena komentarom, posvetom jednom od prijatelja kojih više nema, nekim sjećanjem, putovanjem u prošla, možda bolja vremena. No na kraju ipak je to bila večer posvećena predstavljanju novog albuma Ne okreći se sine, albuma koji je dobio naziv koji nam poručuje da ne treba žaliti za prošlim vremenima, da djeca trebaju živjeti svoje živote, a ne one svojim očeva. Naslov/poruka koja se aktualizirala nedavnim događajima vezanim za Šerbedžijine Vinkovce, odgođeni nastup…gorčinu koji je cijeli događaj ostavio.

IMG 3355 result

A kako je završilo? Isto kao što je i počelo…stihovima.. Ne daj se Ines, ne daj se godinama moja Ines…

IzvještajiArtistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


fenomenalni rastur World Stagea u ranovečernjim satima


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu


White Lies na INmusicu


LHD - dokaz da glazba govori više od riječi


Malady Lane prekratko, ali odlično


Gogol Bordello razvalili Main Stage


Royal Blood nastupili na main stageu


Idles brutalno zagrijali za Killerse


Fontaines D.C. na INmusicu


Pomelo Chess Society žestoki u svakom pogledu