Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Atrijem pulskog Povijesnog i pomorskog muzeja, poznatijeg kao Kaštel, odjekivali su noćas zvukovi zagrebačkog punk benda Brkovi. Bio je to tek drugi ovogodišnji koncert u tom ambijentu, a kako kaže organizator, borba za organizaciju i realizaciju trajala je do zadnjeg dana kako bi se dobila sva potrebna dopuštenja.

brkovi pula 6

Vidljivo energični i željni svirke, članovi benda predvođeni Shamsom krenuli su od samog početka u žestokom ritmu. Njihova zarazna energija i specifične punk-rock-folk melodije odmah su dignuli sve ljude sa svojih stolica i držali ih na nogama tokom cijelog dvosatnog koncerta. Brkovi su još jednom pokazali da uspješno prenose svoju energiju na publiku koja je gotovo cijeli koncert skakala u ritmovima njihovih hitova „Tolerancija“, „Skupe bombonjere“, „Bolje da sam s frendovima pio rujno vino“ i mnogih drugih koji su svim prisutnima toliko nedostajali u živoj izvedbi. Naravno, kao zaštitni znak pravog bio punk koncerta, čaše piva letjele su po zraku gotovo na svakoj pjesmi.

brklovi

Raspoloženi Shamso je tokom cijelog koncerta komunicirao sa publikom, te ju rado uključivao u svoje izvedbe. U skladu sa vremenima u kojima se nalazimo, izveli su i pjesmu „Seks i droga“, za koje se zaključilo kako su najbolji lijek koji rješava i liječi sve probleme. Na polovici koncerta izveli su i pjesmu „Boli me“ koju su posvetili njihovom prerano preminulom fanu puležanu Daliboru.

brkovi pula 21

Bio je ovo još jedan čisti užitak od koncerta i trenutak da se sjetimo svih koji se svojim radom trude organizirati glazbene događaje koji nam svima vidljivo nedostaju.

Program je sufinanciran putem natječaja „Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije. Koncert je održan uz poštivanje svih epidemioloških mjera, uz smanjen kapacitet publike, uzimanje podataka i izvođenje potrebnih kontrola.

brkovi_pula-1.jpg brkovi_pula-10.jpg brkovi_pula-11.jpg

brkovi_pula-12.jpg brkovi_pula-13.jpg brkovi_pula-14.jpg

brkovi_pula-15.jpg brkovi_pula-16.jpg brkovi_pula-17.jpg

brkovi_pula-18.jpg brkovi_pula-19.jpg brkovi_pula-2.jpg

brkovi_pula-20.jpg brkovi_pula-21.jpg brkovi_pula-22.jpg

brkovi_pula-23.jpg brkovi_pula-3.jpg brkovi_pula-4.jpg

brkovi_pula-5.jpg brkovi_pula-6.jpg brkovi_pula-7.jpg

brkovi_pula-8.jpg brkovi_pula-9.jpg