Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Nakon više od godine dana bez većih koncerata na alternativnoj sceni, koncert Laibacha zvuči kao najbolja ideja kako provesti vruću ljetnu večer.

Koncert je organiziran u sklopu Ljeta u Hala parku, a ova nova lokacija se pokazala kao dobar izbor i zanimljiva lokacija za organizaciju koncerata.

Otvaranje ulaza je bilo najavljeno za 19h a u prvih sat vremena se Hala park dosta popunio. Do početka koncerta sve je vrvjelo alternativcima svih uzrasta željnih live koncerata i zabave.

laibach

Koncert su započeli s dugim introm koji je specifičan za njihove koncerte. U prvom dijelu koncerta izvodili su svoje starije stvari kao što su “Brat moj”, “Ti ki izzivaš” i “God is God" što je neočekivani i zanimljiv izbor pjesama za započeti koncert. Zatim je uslijedio meni osobno najbolji dio večeri kada su izveli stvar B-machina ( u orginalu odlična stvar slovenskog benda Siddharta) uz popratne vizuale iz filma Iron Sky. Logičan nastavak koncerta su bile stvari s albuma “Spectre” - “Europe”, “Whistleblowers” i “No history” na koje je publika dobro reagirala.

Kroz večer smo imali priliku čuti i neizostavne hitove kao što su “Das Speil ist aus” , “Life is Life” i “Tanz mit Laibach”.

12

Pred kraj koncerta sam primijetio da nisu izveli hit “Eat Liver” koji pamtim kao najbolju noviju stvar, koju je izvodila Mina Špiler prije par godina.

Za bis su odsvirali jednu od svojih poznatijih obrada – "Symphaty for the devil", koja je završila zlokobnim smijehom i jakim crvenim svjetlima, te je izazvala oduševljene publike.

Kao i svaki put do sada, Laibach je imao jaki vizualni dio showa gdje su projicirali grafike iz svojih video uradaka. Kombinacija novijih i starijih pjesama dala je zanimljiv presjek kroz njihovu bogatu karijeru i potvrdila tvrdnje da je Laibach najbolji industrial projekt s ovih područja. Setlista s provjerenim hitovima je bila pun pogodak za prvi koncert nakon toliko dugo vremena.

1.jpg 10.jpg 11.jpg

12.jpg 2.jpg 3.jpg

4.jpg 5.jpg 6.jpg

7.jpg 8.jpg 9.jpg