Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Gotovo tri sata čistog glazbenog užitka iskusili su Osječani u ovu subotu. Gibonni je zajedno s 12 članova benda i pjevača priuštio pravu poslasticu zvuka.

Gibonni nije bio u Osijeku od 2017. godine, a također se prisjetio da je prvi puta u Osijeku nastupio pod ovim glazbenim imenom davne 1993. godine. Tako je poimence prozivao i pozdravljao i ljude iz publike koje poznaje. Koncert je otvoren pjesmom „Onako, od oka“ zatim „Sve ću preživit“ i „Mirakul“. Nakon toga je uslijedila nova, vrlo zanimljiva i drugačija pjesma „Kiša“ koja je donijela zvukove Afrike u Tvrđu, a sam Gibonni je sišao u publiku.

gibo

Posebno se Gibonni prisjetio svoga „prike“ Olivera i to kod pjesme „U ljubav vjere nemam“ pa ispričao kako je Oliver rekao „Koja lipa pisma, a tako se glupo zove“ i kako im je bilo teško naći drugačiji završetak stihova. Te kod „Cesarice“ koja je nastala u Gibonnijevoj kuhinji 1992. godine i bila njegova svega nekoliko sati dok ju nije dao svom prijatelju.

2021 07 03 gibonni054 result

Većina koncerta su bili svima dobro poznati, stari hitovi, ali je jedna pjesma doživjela svoju premijernu izvedbu upravo u baroknoj Tvrđi - „Lažu fotografije“.

Vrhunski glazbenici i pjevači su zaista bili spektakularni, a romantična Tvrđa, ugodnih 20 stupnjeva i manjak komaraca su samo bili šlag na torti!

Na kraju nas je Gibonni sve ispratio s koncerta s pjesmom „Hodaj“ koja je posebno simbolična u ovo vrijeme.