Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon dugog razdoblja koncertne tišine izazvane pandemijom, Hladno pivo, jedan od najboljih rock bendova naših prostora održao je sinoć koncert u dvorištu Društvenog centra Rojc u Puli. Iako se koncert morao održati na Kaštelu, zbog pooštrenja mjera stožera, svirka je preseljena u dvorište Rojca kako ne bi došlo do otkazivanja.

Od posljednjeg koncerta naših omiljenih rock velikana u Istri prošlo je zaista puno vremena pa je entuzijazam za nastup bio evidentan od samog početka. Svirka je započela u toploj i veseloj atmosferi, na opću radost i benda i publike. Svima je nedostajala dinamična energija svirke i pozitive. Mile je poveo srdačnim pozdravima i kroz dva puna sata svirke bend je oduševljavao prisutne starim hitovima koji su nam toliko nedostajali u živoj izvedbi. U svom značajnom stilu, bend je publiku dignuo na noge izvedbama dobro poznatih starih stvari poput „Nije sve tako sivo“, „Pjevajte nešto ljubavno“, „Samo za taj osjećaj“ i brojnim drugima. Zastoj u svirkama za vrijeme pandemije bend je, ispunio izbacivanje novog singla „Kišna nedjelja“ koji su također odsvirali kako bi obožavateljima dali uvertiru u budući album. Ritam se dizao od energičnih izvedbi do laganijih pjesama za uživanje u lijepoj ljetnoj večeri.

hp

Atmosfera je kroz cijelo trajanje koncerta bila odlična a bend je sa zadovoljstvom u svoje izvedbe uključivao publiku. Svirku „Teško je ful biti kul“ upotpunio je član publike Anton koji je, na poziv benda preuzeo mikrofon na pozornici i pokazao pravi talent za dizanje energije. Bend se u nekoliko navrata zahvalio prisutnima i spomenuo kako im je nedostajala svirka uživo i koliko im je drago biti ponovno pred publikom. Mješavini generacija u publici Hladno pivo je jasno dalo do znanja kako žele iskoristiti svaki dozvoljen trenutak za svirku pa je tako i bis bio održan bez pravog bisa, odnosno kad se koncert lagano približavao kraju, Mile se obratio publici sa objašnjenjem kako je došlo do točke u kojoj će bend najaviti kraj, pozdraviti i otići s bine, publika će pljeskati i vikati „hoćemo još, hoćemo još“ pa će se onda bend vratiti i svirati još malo. No, s obzirom na vremensko ograničenje, bolje da se vrijeme potrebno za kraj, aplauz i vraćanje iskoristi za svirku pa je bend odmah nastavio dalje s još nekoliko stvari i završio koncert u laganom i emocionalnom tonu kad su svi članovi benda zajedno s publikom izveli pjesmu „Kad sunce opet zađe“ od KUD Idijota.

hladno pivo 24

Program je sufinanciran putem natječaja „Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije. Koncert je održan uz poštivanje svih epidemioloških mjera, uz smanjen kapacitet publike, uzimanje podataka i izvođenje potrebnih kontrola.