Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852

(Ne)normalni Balašević tribute band, jedan od najpoznatijih tribute to Balašević bendova čine: Nenad Jelenković (vokal i gitara), Mia Kovacević (violina), Darko Domonji (klavijature i prateći vokal), Kristijan Mlacak (tenor saxofon), Vlasta Vereš (prateći vokal), Branislav Đorđev (harmonika), Srđan Stojanac (bass gitara) i Dragan Jovanović (bubnjevi).

(Ne)normalni band je poznat po tome što provode vječitu audiciju – članovi benda pozivaju sve koji vole Balaševićeve pjesme i koji žele pjevati i svirati s njima da im se jave i priključe. Tako im se za nastup na zagrebačkom koncertu javio Domagoj, kojem je taj dan bilo 20. mjeseci veze s djevojkom i koji je tom prilikom otpjevao Ne volem januar s (ne)normalnim bendom.

Posljednji put je (ne)normalni balašević tribute band nastupio u Zagrebu 24. ožujka i tada je do posljednjeg mjesta ispunio Boogaloo, a ni ovaj put nije bilo ništa drukčije. Koncert je počeo sa zakašnjenjem od jednog i pol sata, ali su članovi (ne)normalnog benda to nadoknadili svojim obećanjem da će napraviti još bolji koncert nego što je bio onaj u ožujku i svirkom koja je bez prestanka trajala oko 3 sata.

Publika je jedva dočekala početak koncerta koji su započeli pjesmom Devedesete, koju je publika otpjevala s njima, zatim dodatno ugrijali publiku pjesmom Luzer, pa nastavili u malo laganijem tonu pjesmom Saputnik.

Izmjenjivale su se brze i laganije pjesme, što je po meni bila dobra odluka jer nije bilo mogućnosti da se publika uspava. Posebno je lijepa bila izvedba pjesme D-mol, sa izvrsnim solom saksofonista Kristijana Mlacka.

Zagrebačka publika je imala i čast prva poslušati i prvu pjesmu (ne)normalnog benda – pjesmu Tišine koja će se naći na njihovom prvom albumu koji, kako smo doznali na koncertu, neće biti na prodaju, nego će se moći skidati samo putem Interneta.

Kao što to (ne)normalni Balašević tribute band voli navoditi – i ovaj put su imali „vječitu audiciju“- pjesmu Ne volem januar je otpjevao uz pomoć (ne)normalnog benda izvjesni Domagoj koji je za svoju izvedbu i hrabrost dobio veliki pljesak publike.

Nakon toga su nastavili svirati najveće ?oletove pjesme poput Svirajte mi jesen stiže dunjo moja, Slovenska, Priča o Vasi Ladačkom i Ringišpil.

Nakon izvrsne i posebno dinamične izvedbe Mirke (ne)normalni Balašević nas je počeo pozdravljat i otišao je s pozornice, da bi se nakon kratkog skandiranja publike vratio i počeo, na oduševljenje publike, sa svirkom Lepe protine kći. Nakon toga su uslijedili Neki novi klinci i Anita, nakon koje nas je (ne)normalni Balašević po drugi put pozdravio.

Nakon ponovnog skandiranja publike, (ne)normalni Balašević se po drugi put vratio na pozornicu i oduševio publiku Remorkerom, te s još tri velika Đoletova hita - Život je more, Olivera i Boža zvani Pub, koja je još jednom rasplesala publiku, da bi nas (ne)normalni Balašević opet rastužio svojim odlaskom s pozornice i pozdravom, ali nakon toga nas i opet usrećio svojim povratkom i dvije prekrasne pjesme. Prva je bila Noć kad sam preplivao Dunav, a za kraj su odabrali, baš kao i ?ole, Odlazi cirkus.

Nakon toga je cirkus stvarno otišao i unatoč tuzi jer je koncert gotov, a ostalo je još toliko neotpjevanih Balaševićevih pjesama, publika je sa zadovoljstvom mogla otići jer je uživala u puna tri sata odlične svirke odličnog benda.


Setlista:

1. Devedesete
2. Luzer
3. Saputnik
4. Čivutski vrt
5. Naposletku
6. ?avo
7. Pesma o petlu
8. Devojka sa čardaš nogama
9. Jednom su sadili lipu
10. Živeti slobodno
11. Olelole
12. D-mol
13. Slabo divanim mađarski
14. Prva ljubav
15. Tišine – pjesma (ne)normalnog Balaševića
16. Ne volem januar
17. Svirajte mi jesen stiže dunjo moja
18. Hoću jednu malu garavu
19. Slovenska
20. Krivi smo mi
21. Priča o Vasi Ladačkom
22. Hej, haj, baš nas briga
23. Ringišpil
24. Sin jedinac
25. Mirka

Prvi bis
Lepa protina kći
Neki novi klinci
Anita

Drugi bis
Remorker
Život je more
Olivera
Boža zvani Pub

Treći bis
Noć kad sam preplivao Dunav
Odlazi cirkus