Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Balašević OS 20

Zapravo je vrlo teško napisati nešto o nekome kao što je on. Balaševića ili volite ili ne. No kada je u pitanju Osijek, zapravo cijela Slavonija, čini mi se da je jasno na kojoj su strani. Svaki koncert uvijek je posjećen, pa ni sinoćnji u dvorani Gradski vrt nije bio iznimka.

Svi smo svjedoci, nedavnih događaja vezanih uz Đoletovo zdravlje i time je veće poštovanje koje ovaj vremešni ravničar zaslužuje. Pri tome naglašavam ovo vremešni jer i puno mlađi, a sada i zdraviji, ne održe koncert od tri i pol sata. Novosađanin je svoju publiku razmazio dugim koncertima, no s obzirom na to da je cijeli koncert bio upitan, a i ja sama sam u nekoliko trenutaka pomislila kako ga neće biti, zadnje što sam očekivala je da Đole nastavi tu tradiciju dugih koncerata.

Balašević OS 5

Koncert je otvoren novom pjesmom ˇHej, lega", koja je posvećena upravo Osječankama i Osječanima i prepuna je osječkog žargona. Pjesma je trebala biti već snimljena, no zbog objektivnih poteškoća, kako je sam Balašević objasnio, bit će novogodišnji poklon. Koncert je nastavljen u starom, dobro poznatom balaševićevskom duhu. Puno emocija, pozitivne energije i smijeha.

- Nisam više stand up komičar. Sada sam stent up komičar, jer su mi ugradili četiri stenta - šalio se na račun svog trenutnog stanja tijekom cijelog koncerta. Sama glazba i aranžmani pjesama bili su kao i uvijek na zavidnom nivou. Tu velika zasluga ide i bendu, svim tim vrhunskim glazbenicima koji su sjajno kombinirali pop i tamburicu. A i uskakali u onim sitnim, jedva primjetnim trenucima kada mi se učinilo da se ipak vide posljedice tog 15. 11., svojom pjesmom i/ili vrhunskim solažama.

Balašević OS 13

Stage je za potrebe ovog koncerta postao cirkus, "Circus Balbelo" i odlično se uklopio u cijelu priču. Bilo je i nekoliko iznenađenja, poput majica koje su bačene u publiku i konfeta sa stihovima. Sve u svemu, kada idete na Balaševićev koncert znate što očekivati, no za koncert koji koji je bio upitan, ispalo je bolje od očekivanog. Koncerti poput ovog ne gledaju se samo kroz neke tehničke značajke, ne broje se pogreške tonaca, ne slušaju se pogrešno izvedene note... ovi koncerti, gledaju se i slušaju srcem.

Balašević_OS-1.jpg Balašević_OS-10.jpg Balašević_OS-11.jpg

Balašević_OS-12.jpg Balašević_OS-13.jpg Balašević_OS-14.jpg

Balašević_OS-15.jpg Balašević_OS-16.jpg Balašević_OS-17.jpg

Balašević_OS-18.jpg Balašević_OS-19.jpg Balašević_OS-2.jpg

Balašević_OS-20.jpg Balašević_OS-21.jpg Balašević_OS-23.jpg

Balašević_OS-24.jpg Balašević_OS-25.jpg Balašević_OS-3.jpg

Balašević_OS-4.jpg Balašević_OS-5.jpg Balašević_OS-6.jpg

Balašević_OS-7.jpg Balašević_OS-8.jpg Balašević_OS-9.jpg