Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DSC 0061

Darko Rundek & Ekipa nastupili su u Vintage Indrustial Baru 18. prosinca povodom obilježavanja Božićnoga koncerta. Iako je isprva trebao izvoditi koncert samo u četvrtak, potražnja je bila prevelika tako da se je i srijeda vrlo brzo rasprodala, što nam govori o veličini Darka Rundeka kao umjetnika. Za ove čarobne povorke mogli smo uživati u mnogim raznim intrumentima koji su bili savršeno ukomponirani sa sporijim izvođenjem bezvremenih klasika, kao i pjesama s novoga albuma. Posebice se mora spomenuti Isabel, violinisticu koja s Darkom Rundekom surađuje još od osnivanja Carga Tria, jer je jako upečatljiva s pratećim instrumentom u gotovo svakoj izvedenoj pjesmi. Osim u violini, uživalo se i u raznim gitarama, udaraljkama i puhačkim instrumentima čime je Ekipa iskazala svoju uvježbanost i ljubav prema glazbi.

DSC 0035

Kada je Ekipa stupila na pozornicu, počela je prva izvedba predivnom ukomponiranošću raznih glazbala, što je gotovo onjemilo publiku. Dojam savršenoga ritma nije prestajao, samo je Darko Rundek malo odstupao od uobičajenoga ritma pjevanja, tj. izvedbi sa studijskih albuma, što je još više pridodavalo ugođaju božićnoga koncerta, jer svaka se pjesma doimala svečanijom. Izvedba je bila kao predivna priča u kojoj se treću pjesmu moglo doživjeti kao zaplet, jer je odjednom prestala glazba i Rundek se pravio da je zaboravio riječi, ali čim se glazba nastavila, nastavio je i on uz opće oduševljenje i smijeh. Nakon toga su usljedili klasici koji prate generacije glazbenih fanova. Oduševljenje je vladalo svakom pjesmom, jer se je u glas pjevalo uz Rundeka uz gotovo svaku izvedenu pjesmu, a odmah nakon je vladao pljesak koji je pridodavao atmosferi i energetičnosti. Gotovo nakon svake pjesme usljedio bi komentar iz publike na koje je Rundek odgovarao, što je pridodavalo dojmu povezanosti publike i velikoga umjetnika. No, nakon nekoliko izvedbi usljedili su klasici poput „Makedo“, „Ay Carmela“, „Sejmeni“, „Makedo“, „Šal od svile“, „Šejn“… Diskutabilno najveći hit „Apokalipso“ sačuvan je za rasplet spektakla. Nakon prepuštanja refrena publici bend se od nje i oprostio, ali je pljesak bio preglasan da bi se ignorirao. Povratkom na pozornicu zavladalo je novo veliko oduševljenje, koje su potkrijepili pjesmom „Ljubav se ne trži.“

 

DSC 0131

Iskreno, bilo je teško pratiti koja se pjesma kada izvodila jer je atmosfera bila toliko čarobna toliko da sam samo mogao pjevati ne obazirući se koju pjesmu pjevam. Štoviše, smatrram da vrhunac koncerta nije predstavljao niti jedan hit, nego baš suprotno, pjesme koje nisu toliko popularne jer se je moglo uživati u predivnim skladbama uz veličanstveni glas Darka Rundeka. Njegova otmjenost u jučerašnjoj izvedbi je pridodavala u silnim osjećajima koji su se budili tijekom svake pjesme, a bilo ih je mnogo jer su se neke pjesme doimale kao tužaljke, neke su bile odviše romantično izvedene, a poneke su toliko bezvremene da se moglo samo diviti velikome umjetniku koji pjeva poeziju toliki niz godina, pa čak desetljećima. Čak i kada su stupili s pozornice, u publici je vladala pjesma i oduševljenje uzrokovano besprijekorno odsviranome eventu. Čast Ekipi na predivno odsviranim kompozicijama koje uzrokoju jezu i trnce dojmljivom izvedbom. Za izvedbu koncerta bilo koji epitet je suvišan kao opis osim „savršeno“ jer je Darko Rundek naprosto vizionar u glazbi i samoj izvedbi.

DSC 0054

DSC 0010

DSC 0060

DSC 0038

DSC 0054

DSC 0118