Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DSC01783 1

The New Power Generation, poznati i kao NPG je bend koji je svirao sa Princeom od 1990. do 2013. godine (nakon toga ga je počeo pratiti 3rdeyegirl), zapalili su Tvornicu kulture i obožavateljima pružili nezaboravan koncert.

Uzimajući u obzir da je spektakl počeo u nedjelju u 21h, nije ostalo mnogo slobodnog prostora, osim za ples na omiljene ritmove (sudeći po publici, možemo reći da je to bila svaka izvedba).

Nakon smrti legendarnog Princea u travnju 2016.godine, članovi New Power Generationa su se ponovno okupili te počeli svirati upravo Princeu u čast, a za to je zaslužan klavijaturist Morris Hayes koji je bio Princeova „desna ruka“, a kasnije i glazbeni direktor.

DSC01834 2

Ovom turnejom upravo Morris iskazuje zahvalnost Princeu za godine prijateljstva i stvaralaštva što je u samoj završnici koncerta i naglasio. Od njegovog govora trnci prožimaju tijelo jer je očito koliko ovaj koncert nije bio samo još jedan koncert u nizu već nešto mnogo više od toga, umjetnost koja je istinski prožeta emocijama i silnim trudom, željom i ljubavlju koja je naposljetku ponovno i okupila bend.

MacKenzie je svojim glasom, energijom i karizmom definitivno zaslužio stajati na pozornici rame uz rame s ostalim članovima (Morris, Sonny T, Tommy Barcarella, Tony M, Damon D i Levi Seacer).

DSC02020 1

Remek djelo Purple Rain je nastalo kada je Prince poslao svoju instrumental verziju upravo - Stevie Nicks s molbom da napiše stihove, ali se ona tada osjećala prestrašeno i dala mu do znanja da to ne može učiniti jer je previše za nju. Tada je odlučio pokušati sa svojim bendom i uz određene izmjene (žešći ritam) i neprekidno sviranje šest sati, do kraja dana su imali verziju sa tekstom.

Purple Rain je posljednja pjesma koju je Prince izveo za života i to na posljednjem koncertu u Atlanti 14.04.2016., a tjedan dana nakon toga je preminuo tako da ova pjesma s razlogom nosi određenu težinu.

I never meant to cause you any sorrow
I never meant to cause you any pain
I only wanted to one time to see you laughing
I only wanted to see you
Laughing in the purple rain

Zašto Purple Rain? Kako je Prince to objasnio "When there's blood in the sky – red and blue = purple... purple rain pertains to the end of the world and being with the one you love and letting your faith/god guide you through the purple rain."

DSC02289 1

Fanovi Princea nikako nisu mogli ostati razočarani izvedbom obzirom da ne postoji način da ga više ikada u ovome životu poslušamo uživo, a Little Red Corvette, Sexy Motherfucker kao i Purple Rain za sami kraj su bili nestvarno blizu onomu što iznova preslušavamo sa live koncerata.

Right down to the ground (Honey you got to slow down) you, you, you got to
Slow down (Little red Corvette) you're movin' much too fast
(Too fast) you need to find a love that's gonna last

Jednako kao što je Morrisu bila čast zasvirati na ovoj turneji, nama je bila jednaka čast biti dio nečega tako posebnoga.

Fotografije s koncerta bit će objavljene tijekom dana.