Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DSC09608

Nešto prije 22h, Letu Štuke započinju nepogrješivom pjesmom i time označavaju koncert koji će se dugo pamtiti u Vintage Industrial Baru:
Skriven u utrobi dolazim sebi
Kući se vraćaš umorna
Ljubav je nova riječ, čak i kad blijedi
Što da se lažemo, navika

Dvoranu su ispunili zamišljeni pogledi, zaljubljeni koji su se držali za ruke, prijatelji koji se dugo nisu vidjeli i apsolutno svi su pjevali u isti glas. Ovo je jedan od onih koncerata za koji ne želite da završi ili barem želite da usporite vrijeme kako bi trajao što duže.

Rijetko viđena tolika energičnost i dosljednost u izvedbi u posljednje vrijeme kada smo se svi pomalo ulijenili. Svaku pjesmu je popratio aplauz publike i glasni uzvici. Na ovom koncertu su definitivno bili najveći fanovi koji su znali sve riječi, bez greške.

Letu Štuke su sa lakoćom pretočili naše najdublje osjećaje, sve one neizgovorene riječi i banalosti kojima smo okruženi u pjesme koje jednostavno uđu u uho i u stanju su biti „na repeatu“ danima, tjednima, mjesecima, godinama...

DSC09564

Željno iščekujući svaku sljedeću pjesmu, potrudili su se i za iznenađenje večeri – Dubioza kolektiv i Zemlja gori, a gorio je i Vintage. Plod suradnje dva poznata imena je predstavljen prošle godine, a čini se kako se fanovi još uvijek sjećaju kako samo „zemlja gori“.

Letu Štuke je sarajevska pop-rock grupa nastala 1986. godine, a osnovali su ju pjevač Dino Šaran, basist Nedim Sinanović, gitarist Damir Terzić i bubnjar Admir Ahmetović. Raspali su se nakon nešto manje od godinu dana postojanja, te se ponovno okupljaju 18 godina kasnije, a svoju punoljetnost slave albumom „Letu Štuke“.

Do sada su izbacili ukupno četiri albuma; Letu Štuke (2005.), Proteini i ugljikohidrati (2008.), Brojevi računa (2011.) i Topla voda (2018.).

Njihova glazba nije samo za slušanje, već za življenje.

Da je vrijeme za poći kući nakon drugog bisa, označio je Grad bez boje:
Jer ima tamo negdje jedan grad
Gdje kiše dane broje
Gdje više niko nije mlad
Grad bez boje

Letu Štuke, živjeli vi meni 100 godina, jedva čekamo sljedeći koncert.

DSC09564.jpg DSC09608.jpg DSC09633.jpg

DSC09641.jpg DSC09649.jpg DSC09651.jpg

DSC09667.jpg DSC09678.jpg DSC09708.jpg