Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DSC 0065

Proslavom svoje 27. obljetnice i promocije novoga albuma „Karta do prošlosti,“ Opća Opasnost je priredila spektakl u prepunoj maloj dvorani Doma sportova 16.11.2019 godine. Priredba je bila praćena svim uzrastima, a najmlađi fan od 6 godine je vjerno pratio Opću Opasnost nepuna 3 sata s ramena svoga oca.

No, prije same Opasnosti pozornicu je zauzeo mladi hard rock bend Magnar koji je pobijedio u natječaju „Karta do budućnosti“ organiziranim od strane slavonskoga benda, INE i Croatia Recordsa. Kako samo ime sugerira, natječaj je stvoren kako bi se prikazao neafirmirani mladi bend koji je na svome „putu do zvijezda“ dok se Opća Opasnost prisjeća svojih sretnih i teških trenutaka kroz svoju karijeru albumom „Karta do prošlosti.“ Zanimljivo je kako je najstariji član Magnara mlađi 4 godine od Opće Opasnosti, što dodatno prikazuje želju da se „pogura“ mladi bend na glazbenu scenu.

DSC 0095

Nakon što je Magnar zavšio nakon odsviranih pola sata kao predgrupa, uslijedilo je pravo ushićenje među vjernom publikom na kojoj se moglo vidjeti više majica i transparenata s logom Općom Opasnosti nego bez. Čim su kročili na pozornicu čuo se gromoglasni vrisak publike koji nije prestajao. Pero, vokal benda, započeo je govorom o značaju manifestacije za sam bend koji je prošao kroz „slatko i gorko“ u svojih 27 godina postojanja.

Pjesma kojom su započeli je „Karta do prošlosti“ s istoimenoga albuma. Iako je pjesma nedavno izašla, publika je od riječi do riječi pjevala s Perom, što je bio sami početak koji je dao naznaku na dugo poznanstvo benda i publike. Zavšetkom izvedbe i prestankom pljeska, Pero je uvodom najavio iduću izvedbu koja je zapravo bezvremeni hit „Opća Opasnost.“ Tek se tada vidjelo oduševljenje publike prisustvovanjem na koncertu jer ni zvučnici male dvorane nisu bili dovoljni da nadjačaju pjevanje fanova.

DSC 0066

Kratki uvodi pratili su početak svake pjesme praćene raznim animacijama na platnu iza benda. Štoviše, karizmatični Pero je svojim glasom i neprestanim divljanjem na pozornici uveo visoku energiju, a ukupan dojam pojačan je efektima prskalica i vatre na pozornici. Jedini put kada je sjeo, sat vremena nakon početka koncerta, je uz akustičnu gitaru koju je iduću pjesmu preuzeo gitarist Žiža. Ubrzo se nakon toga ostatak benda pojavio pa su nastavili „razvaljivati“ na pozornici. Umor se na njima nije vidio, jer su pjesmu za pjesmom besprijekorno odrađivali uz veliku sudjelovanje publike.

DSC 0077

Nakon 2 i pol sata neprestanog sviranja su se zahvalili publici i otišli s pozornice, ali se nitko iz publike nije htio pomaknuti, već su skandirali za nastavak spektakla. Naravno, bend se vratio jer su fanovi jednostavno bili preglasni za ignorirati. Bend je odsvirao još nekoliko pjesama, a najupečatljivija je bila „Nešto jače od sna“, pjesma koja je povela cijelu publiku u istome ritmu. Za sam kraj se bend zahvalio, ali ni to nije bilo bez pratnje, jer su se s pozornice ispalili konfeti kao prikaz slavlja rođenana. S toliko energije na pozornici se činilo da članovi benda imaju 27 godina, a ne sam bend.

DSC 0112

Nakon koncerta je svima trebalo „Nešto jače od sna“ jer zujanje u ušima nije prestajalo satima nakon koncerta uzrokovano vriskom i gromoglasnim pjevanjima.

DSC 0041

DSC 0066

DSC 0076