Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 MG 9992

Bruce Dickinson – sin, neželjeno dijete, zlostavljani dječak, mladić koji je htio biti bubnjar, pilot, povjesničar, suprug, otac, pjevač, rock star, pripovjedač i nadasve – veliki borac! To smo sve u više od tri sata njegove priče mogli saznati u Lisinskom ove subote.

Dok se dvorana pomalo punila publikom željne priče Brucea Dickinskona, slušali smo pjesme – koga drugog – nego Iron Maidena. Neobično za ambijent, ali sasvim u redu za pripovjedača koji će izaći na pozornicu. Dao je Bruce mrvicu akademskog sata onima koji su zapeli u prometu, a kada je izašao dočekao ga je veliki pljesak.

Da ga život nije mazio od rođenja, i da je imao problema s autoritetom saznali smo odmah na početku njegove priče. Majka ga je rodila jako mlada, odrastao je s djedom, a kada su se roditelji vratili odupirao se njihovom autoritetu kao i onome u školi. Tijekom školovanja otkrio je onu „žicu“ u sebi koja ga je vukla k umjetnosti a kako je bio hiperaktivan, smatrao je da bi uloga bubnjara najviše odgovarala njegovim afinitetima. Kako život ima neke svoje smjerove, završio je kao pjevač. Dogodili su se Iron Maiden a ostalo je… povijest.

 MG 9945

Da mu slava koju je stekao s Maidenima nije previše udarila u glavu, pokazao je putem u okupirano Sarajevo kako bi održao koncert.

Najduže ovacije uslijedile su naravno na spomen Sarajeva. Bruce je priznao koliko je bio glup i nepromišljen kada se išao slikati ispred tenka, ali i koliko ga je iskustvo iz Sarajeva naučilo još jednoj životnoj lekciji.

Istresao je dušu i na svoju borbu s karcinomom i na ozljede koje su se znale dogoditi prije svjetskih turneja te i kako se nosio (ili nije) s time. Dva sata prošla su jako brzo, a drugi dio večeri bio je posvećen fanovima koji su imali prilike napisati pitanja na koje bi Bruce odgovarao.

 MG 9974

Budući da je davao vrlo opširne odgovore na svako pitanje i budući da su ga odgovori znali odvesti u nepredviđenim i širokim smjerovima, pitam se je li publika uopće postavila ta pitanja ili ih je on imao spremnima puno ranije? (Neka me razuvjere oni čija su pitanja uistinu bila postavljena). I ako su pitanja bila iz njegovog menadžmenta, ne znači da su bila dosadna i nezanimljiva (iako mi je budući solo album postao naporan jer je spomenut više puta). Za kraj nam je otpjevao dio „Revelations“ bez mikrofona i udaljio se s pozornice.

Više od tri provedena sata s Bruceom kao pripovjedačem su bila više nego zanimljiva i poučna, vjerujem ne samo Maidenovim obožavateljima, a nakon svih nevolja koje je prošao tijekom svog života i koje je prebolio i preživio, pitam se: „Ima li Bruce Dickinson Ahilovu petu?“ Odgovor bi vjerojatno bio – ima! I bezbroj puta je bio pogođen u nju, ali je izvadio otrovne strelice, polomio ih svom snagom, rane bi zacijelile a on bi nastavio srljati u život jer… život je lijep!

_MG_9922.jpg _MG_9923.jpg _MG_9927.jpg

_MG_9945.jpg _MG_9956.jpg _MG_9961.jpg

_MG_9966.jpg _MG_9971.jpg _MG_9974.jpg

_MG_9977.jpg _MG_9979.jpg _MG_9981.jpg

_MG_9984-2.jpg _MG_9984.jpg _MG_9988.jpg

_MG_9992.jpg