Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 9574

U subotu nešto iza 21:30 na pozornicu dolaze tri zamaskirane osobe, obučene u crno, s prepoznatljivim kacigama na glavi. Staju ispred mikrofona u tišini dignu srednji prst prema publici.

Na prvu nisam primijetila da te tri osobe imaju cipele na petu, no kasnije sam shvatila da se radi o tzv. Tripicama, gošćama koje uz bend zabavljaju ekipu svojom energijom i dodaju šlag na određene pjesme svojim vokalima. No, one su stajale možda minutu prije nego što je kompletan bend izašao na binu.

IMG 9358

S obzirom na neobičan početak, očekivala sam da će prva stvar biti "Malo vas je pičkice", no počeli su "Sjekirom u glavu" i drito podigli odmah štimung čitave Tvornice. Ono što je uvijek odlično na koncertu Kawasakija je da ne možeš ostati miran na mjestu jer te jednostavno muzika i energija benda povuče za sobom i moraš barem cupkati s noge na nogu, no što vrijeme više odmiče tako i te sve više skačeš ponesem euforijom dobre zabave.

IMG 8945

Svirali su nešto više od 2 sata i stvarno je brzo prošlo. Niti jedan trenutak na koncertu nije bio dosadan i imao je svoj moment. Od Tripica djevojka, do zabavnog plesnog umijeća trubača, od brzih i žestokih melodija do akustične verzije "Snifa sam glu", za koju bi netko tko ne nije s ovog govornog područja mogao zaključiti da se radi o romantičnoj pjesmi s dozom nostalgije, što možda i je - no to zna samo autor teksta. Standardna set lista uz dodatak "Sjedila sam za mašinom, šila sam" koju je znala čitava Tvornica i s oduševljenjem prihvatila izazov u pjevanju s bendom.

IMG 9436

Odlično je vidjeti bend koji i nakon 25 godina i dalje ima energije te ostavljaju dojam da se dobro zabavljaju, a to odmah daje i ekipi koja ih je došla slušati i gledati dodatni poticaj de se opuste, dobro zabave i otpjevaju koju. Prepoznatljiv poziv ekipe "Malo vas je, malo vas je pičkice" je bio dovoljno jak da se bend vrati i završi ovaj, još jedan odličan koncert. Sveukupno 28 pjesama čiju je izvedbu teško opisati riječima, treba je doživjeti.

Bend postoji 25 godina i svi oni koji ih do sada nisu imali prilike gledati na solo koncertu - nemojte propustiti sljedeću priliku.