Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

17. King Prawn

Čak i prije službenog otvaranja nove sezone, zagrebački Vintage Industrial Bar ugostio je izvrstan ska-punk bend King Prawn iz Londona te tako ovoga petka, 13. rujna, upriličio vrhunski klupski glazbeni doživljaj.

Kako su i najavili u intervjuu za naš web-portal, King Prawn su ovim koncertom predstavili svoj novi ovogodišnji studijski album „The Fabulous New Sounds of…“ te ujedno napravili zanimljiv presjek svoje bogate karijere. Ona je započela sredinom devedesetih i trajala tijekom početka 2000.-ih, a zatim su napravili gotovo desetgodišnju stanku te ponovno krenuli u gotovo izvornoj postavi zamijenivši jedino bas gitarista. Do sada su snimili pet studijskih albuma na kojima su izmiješali različite glazbene žanrove (ska, punk, dub, reggae, metal i hip-hop) te stvorili zanimljiv vlastiti stil kojega nazivaju „wildy“.

03. King Prawn

Na ovaj su koncert njihovi obožavatelji čekali dugih sedamnaest godina, jer prošlim je nastupom King Prawn u Hrvatskoj promovirao tada aktualni album „Got the Thirst“. Brzo se uvidjelo da se čekanje svakako isplatilo. Nastup su otvorili skladbom „Numeration Dub“ s novog albuma, a zatim nanizali svoje prepoznatljive ska-poskočice te već u prvih nekoliko izvedenih pjesama dokazali visoku razinu uvježbanosti i opravdali glasine da su vrhunski live-band. Čvrstu i nepogrješivu ritam sekciju nadopunjavale su nenametljiva ritam gitara, klavijature i odlične brass linije, a neumorni pjevač Al Rumjen uz pomoć rasplesane publike stvorio je izvrsnu atmosferu u gotovo dupkom punom Vintageu. Teško bi bilo izdvojiti pjesmu koja je u publici izazvala veće oduševljenje („Seven Seas“, „Someone To Hate“ ili „Not Your Punk“) , ali kako se koncert primicao kraju, činilo se da prisutni žele još više, što se moglo razaznati iz njihovog potpunog uživljavanja u ovaj dinamičan nastup. Bilo je ovdje skakanja, naguravanja, penjanja na pozornicu i bacanja u publiku te naravno glasnih ovacija nakon svake izvedene pjesme.

17. King Prawn

U nastupu koji je trajao gotovo sat i pol, King Prawn je izveo sve što je planirao odsvirati, no zbog zaraznog oduševljenja publike, članovi benda izišli su i na dodatni, vjerojatno neplaniran bis. Prije, tijekom i poslije koncerta, obožavatelji King Prawna mogli su kupiti majice, kao i cd-e i vinile njihovog najnovijeg albuma po prihvatljivim cijenama.

Iz svega navedenoga, jednostavno je zaključiti: publici će kao i izvođačima ovaj nastup sigurno ostati u trajnoj i živoj uspomeni te tako jamčiti dobru posjećenost na svakom novom nastupu benda u Hrvatskoj i u budućnosti.

Setlista

Numeration Dub
Bitter Taste
Caught Inna Rut
Done Days
Your Worst Enemy
Racist Copper
Seven Seas
Build Up the Fire
Level Up
Bring Down the House
The Loneliest Life
Someone To Hate
Worse For Where
No Peace
Day In Day Out

Bis 1.
Freedom Day
Dominant View
Survive

Bis 2.
Not Your Punk
Be Warned