Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 20190831 195100

Sara Renar je za ovo ljeto imala sjajnu ideju. Nije doduše da se prva dosjetila nečeg sličnog. Svi znamo za koncerte Beatlesa ili U2 koji su održani na krovu. Ili od domaćih predstavnika da se sjetimo Crvene Jabuke. Kao i famoznih spotova na vrhu zgrade. Isti taj U2, ili doslovno neponovljivi spot za „Enjoy the Silence” Depeche Mode na krovu Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku. Od naših se obavezno nameće Jura Stublić i Film sa svojim „Dobrim vibracijama” na krovu zagrebačkog nebodera.

IMG 20190831 193428

Jedan drugi zagrebački neboder, tamo negdje posred Vukovarske, točnije u Čazmanskoj, bio je poprište malog, slatkog, ljupkog i granično ekskluzivnog koncerta izuzetno talentirane Sare Renar. Rooftop sessions seriju koncerata Sara je započela tamo negdje početkom ljeta, i u neredovitim je vremenskim razmacima vikendima održavala koncerte za malobrojni krug ljudi. Otprilike onoliko koliko nas se može skupiti na krovu 17-og kata, a da sve ostane prilično intimno i neposredno. I onoliko koliko dopušta ona platforma koja je u početku nudila krevet i doručak, a danas nudi i ovakve doživljaje (da ih sad baš ne reklamiramo). Nije sad da okuplja hrpu ljudi kao za onu pivsku reklamu od prije 15-20 godina (da niti njih ne reklamiramo) koja je snimljena, mislim, na susjednom neboderu. To je jedno fino, ugodno društvo, nešto stranaca, nešto naših, pokoji susjed, cuga i svirka. Lajk za sve.

IMG 20190831 193138

Budući se radi o posebnom koncertiću, Sara je otpočekta bila iznimno prijazna i druželjubiva, otvorena i srdačna. Do te mjere da je doslovno svakom posjetitelju bilo iznimno drago što je nazočio ovakvoj poslastici. Kako je službeni broj posjetitelja ograničen na brojci deset, ne možete se osjećati nikako drugačije nego posebno. Jedna od posebnosti bila je i ta što je protekle subote održan posljednji Rooftop Sessions with Sara Renar za ovo ljeto. Bilo je nešto relativno magično i mistično u zraku. Klimatološkom ljetu je kraj i dan je već kraći pa koncert završava poslije zalaska sunca. Strateški raspored lampica dodatno pojačava tu mistiku. A u središtu osvijetljenog kruga, Sara sa svojim instrumentima, i svojim glasom kao najjačim i najprepoznatljivijim instrumentom. Osobito onako kad ga stavi u loopove.

IMG 20190831 195251

U otprilike sat vremena svirke, osim onih pjesama po kojima je prepoznajemo, imali smo prilike čuti i nešto novog materijala kojeg Sara sprema za novi album sljedeće godine. Ali sve izvedene pjesme spojile su se u jedan divni moment, jedno uistinu lijepo iskustvo i poseban koncert u kojem osim svirke, imate priliku upoznati umjetnika i neobavezno se s njim podružiti. To se zove experience.

Za mnoge koji su propustili, bez brige, Sara je obećala da i nagodinu mora nastaviti s ovom praksom, ipak je riječ o sjajnoj ideji. Za mnoge glazbenike kojima nedostaje ideja, uopće ne sumnjam da ćemo uskoro imati više koncerata na posebnim mjestima s posebnim ugođajem.