Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

03. HOGJAW

Ove srijede, 12. lipnja, zagrebački Hard Place, ugostio je američki hard rock band „Hogjaw“. Simpatični bradonje iz Arizone, priuštili su nam sat i pol vrhunske, žestoke i kvalitetne svirke.

Prekaljeni su upravo u stalnim nastupima i turnejama. Čak i nakon ovog koncerta, još prije vikenda, imaju dva nastupa u Češkoj, a zatim kreću put Njemačke, Nizozemske i Švedske te tako do kraja ovog i u nastavku idućeg mjeseca, odrađuju europski dio turneje „Up In the Flames“.

02. HOGJAW

Grupu su 2006. osnovala tri prijatelja iz srednje škole: Jonboat Jones (vokal, gitara), Kreg Self (solo gitara) i Elvis DD (bas). U razmacima od po dvije godine od 2008. „Hogjaw“ su snimili tri albuma: „Devil In the Details“, „Ironwood“, „Sons Of the Western Skies“, a zatim već sljedeće „It Ain't Broke“ (2013.) i „Rise To the Mountains“ (2015.). Posljednji, šesti studijski album po redu pod naslovom „Way Down Yonder“ izdali su prošle godine, a ove su godine snimili live album i DVD „Up In the Flames“. Došlo je i do manjih izmjena u postavi grupe, Kreg je napustio bend, solo gitaru preuzeo je Jimmy Rose, dok bubnjeve i dalje svira J. „Killer“ Kowalski.

13. HOGJAW

Svoj odličan nastup započeli su 21.30. Nakon prve odsvirane pjesme, pozdravili su nazočne simpatičnim južnjačkim američkim naglaskom. Još ranije, pripremajući se za njihov nastup, uočio sam taj žestoki spoj hard rocka, primjerice grupe „ZZ Top“ i starih, dobrih uzora kao što su recimo „Lynyrd Skynyrd“, nezaboravni bend iz 60-ih koji je nastupao s čak tri solo gitare. Jer i ovdje se isprepliću gitare (+bas) i Jimmy Rose nije isključivi solo gitarist, već solo zna odsvirati i pjevač Jonboat Jones. Studijski albumi su im kvalitetni, bogati riffovskim gitarama, žestokim ritmom i perfektnim solažama, produkcijski uglađeni, ali pravu sliku benda možemo doživjeti isključivo njihovim live nastupom. A ovaj se stvarno isplatilo doživjeti.

14. HOGJAW

Osim žestoke svirke, u kojoj treba spomenuti sjajnu, dugu verziju „Country Line“, gdje su nam dečki glasom i nešto laganijom pjesmom vizualno savršeno dočarali prekrasan pejzaž Arizone, a potom u njega uklopili i poduži solo s promjenama ritma, publiku su izvrsno upjevali i refrenom pjesme „Way Down Yonder“. U simpatičnim najavama pjesama rekli su kako „ponekad ne možeš naći sve odgovore, već moraš otići negdje visoko u planine“ („I Will Remain“) ili da „kad si doma možeš piti cijelu noć što nije uvijek dobro, ali da ako ti je dobro u pola slučajeva, onda je izvrsno“ („Hells Half Home Of Mine“), a zapažen je bio i glavni vokal bubnjara u pjesmi „Am I Wrong?“. Nakon žestoke „Road of Fools“ te opuštene i izuzetno uigrane „Gitsum“, dečki su završili svoj uistinu profesionalan nastup. Naravno, da ih je publika uspjela dobiti i na bis na kojoj su odsvirali „This Whiskey“. Poslije nastupa, članovi benda se nisu ustručavali družiti s publikom, a mogle su se kupiti i njihove majice, kompakt diskovi i vinili.

17. HOGJAW

Hard Place se ponovno pokazao kao čuvar „dobrog duha duh rock'n rolla“ te da je spreman organizirati nastupe i svirke vrlo dobrih i kvalitetnih svjetskih bendova.

Setlista:

Rollin' Thunder
Where Have You Gone?
Brown Water
North Carolina Way
I Will Remain
Hells Half Home Of Mine
Am I Wrong?
Country Line
Way Down Yonder
Redemption
Road Of Fools
Gitsum
Bis:
This Whiskey