Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DSC03419

Frontman grupe Hladno Pivo Mile Kekin krajem prošle godine objavio je svoj prvi solo album - “Kuća bez krova”. Spomenuti album svojevrsna je autobiografija u kojoj Mile enkapsulira svoj dosadašnji glazbeni rad i podsjeća se na svoje mladenačke dane. Album je doživio veliku popularnost publike, a pjesama kojom je album predstavljen, “Reno 4” , kako je to i sam Mile rekao na koncertu, postala je hit među publikom.

Mnogobrojnu publiku oduševilo je vidjeti pjevača poznatog punk-rock banda u novom ruhu. Nakon promocije albuma u Vintage Industrial baru 29. studenog. prošle godine publika je s iščekivanjem dočekivala novi Miletov koncert, najavljen 30. svibnja. u prostorima Garden Brewerya. Zbog vremenskih neprilika koncert je održan tjedan dana kasnije, u četvrtak, 6. lipnja kada je vrijeme bilo savršeno za koncert u dvorištu domaćina.

DSC03472

Koncert je predstavljen javnosti kao afterwork party s ciljem da se uz ugodnu glazbu i odlično pivo posjetitelji opuste nakon napornog radnog dana, no svakako možemo reći da je koncert pružio mnogo više. U kasnim popodnevnim satima, imali smo priliku čuti Mileta u intimnoj atmosferi kako kroz svoje pjesme posjetitelje na trenutak vraća u vlastitu mladost i prisjeća se vremena kada su prve ljubavi predstavljale najveću brigu u životu.

Mileta su instrumentalno zapratili Marko Bregant i Neven Jurić za gitarom, Danko Krznarić za klavijaturama i gitarom, Neven Jurić za bas gitarom i Marko Gaće za bubnjevima.

DSC03641

Uz odlične glazbenike koje je Mile okupio u svojem bendu na sceni mu se pridružila i zagrebačka kantautorica Lucija Ćustić poznata kao Luce koja je svojim prekrasnim glasom oduševila publiku. Luce je s Miletom otpjevala pjesme “Maslina” i “Dolje je bolje” koje su nastale davne 2001. godine u suradnji s Ivankom Mazurkijević. Publika je imala priliku čuti pjesme “Piva” u novoj obradi, a svakako je najveću pažnju dobila country izvedba pjesme “Svirka”. Neposredno prije izvedbe ove pjesme Mile je publici predstavio kako je zavolio country glazbu. U početcima Hladnog Piva, menadžer, a ujedno i njihov vozač Aleksandar „Sale“ Dragaš je puštajući glazbu Dwighta Yoakama i drugih poznatih country izvođača pridobio pažnju ostalih članova benda koji su i sami zavoljeli country glazbu.

Uz vrhunsku zabavu koju nam je priredio Mile Kekin službeno mogu reći da je ugodan provod zajamčen. Ljetni su mjeseci pred nama, a ovakvi koncerti uz zalazak sunca i casual atmosferu upravo su to što čini ljetne vrućine podnošljivim.