Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 6838

Nakon koncerta u Tvornici, a prije velikog koncerta na Šalati, Goran Bare i „Majke“ su prošlu subotu, 23. veljače, počastili zagrebačku publiku jednim nezaboravnim koncertom u zagrebačkom Saxu, klubu ugodne atmosfere, ali ograničenih kapaciteta.

Svoj koncert u Saxu Goran Bare i Majke su započeli nešto prije 22:30 u dupkom punom klubu. Nastup su otvorili sjajnom izvedbom pjesme „Vrijeme je da se krene“, starim hitom s istoimenog albuma „Majki“ iz 1996. za koju je tekst napisao Goran Bare, a glazbu gitarist Zoran Čalić, koji je ovaj band napustio 1999. i krenuo u samostalne vode. Nastavili su emotivnom izvedbom teške i dojmljive pjesme „Ljubav krvari“ s posljednjeg albuma „Nuspojave“ koji mnogi smatraju najboljim domaćim albumom prošle godine. Ovdje je Bare sjeo na pod, a „Majke“ u sastavu: Kruno Domaćinović (solo gitara), Davor Rodik (pedal, still gitara), Berislav Blažević (klavijature), Mario Rašić (bas gitara) i Alen Tibljaš (bubnjevi) su dubinom svoje izvedbe najavili da će ovo biti izuzetan koncert.

IMG 6406

Nastavili su s kompozicijom „To nije igra“, s posljednjeg albuma a zatim se vratili na staru, dobro poznatu pjesmu „Fantastična vatra“ sa svog drugog studijskog albuma „Razdor“ iz davne 1993. godine. Koncert su smirili odličnom izvedbom bluesa „Ništa lažno“ koji je Bare snimio s „Plaćenicima“ 2001. na albumu „Izgubljen i nađen“. Bare je ovdje ubacio nekoliko iskrenih i emotivnih narativnih kitica, a dečki su odsvirali izvrstan blues usporediv i u svjetskim razmjerima.

IMG 6533

Sljedeća pjesma koju su izveli bila je opet s novog albuma - „Skarabej go-go“. Pjesma ima odličan tekst („Razmetni sin/dolazi kroz dim/njegova je sjena/nježna kao žena/skarletna crna/skarletna crna/opakoga pogleda/a skarabej se ne da…“), dugi solo na gitari, a tijekom izvedbe je ostvaren i odličan kontakt s publikom. Uslijedile su pjesme „Zašto te volim“, Odvedi me“ i stari hit „Budi ponosan“ koje je publika pjevala uglas, a Bare je okretao mikrofon prema potpuno predanoj publici.

IMG 6397

Nastavili su pjesmom „Grešnik“ s albuma „Put do srca sunca“ (1998.), koja je u ovoj live izvedbi zvučala žestoko s odličnim solo dionicama na gitari i uigranom ritam sekcijom. Iduća je bila kultna i nagrađivana pjesma „Teške boje“ koja kreće s upečatljivim basom, riffovima i jednim od najboljih tekstova ikad napisanih na ovim prostorima. Uslijedila je „Ja sam budućnost“ s albuma „Milost“ iz 1994., izvrsna izvedba s puno gitara i ritma. I to je bio kraj službenog dijela koncerta. Bare se pozdravio s publikom uz riječi: „To je sve od 'Majki', svirali smo, brate, dva sata! Vi ste najfantastičnija publika na svijetu!“ Ali naravno da je publika željela još, pa su se Bare i „Majke“ vratile i odsvirale još dvije pjesme. Posljednja je bila „Depresija“ s albuma „Teške boje“. Publika je željela još, a Bare se ponovo vratio, svima se zahvalio, objasnio da je „ansambl dao sve od sebe i da su iscrpljeni, za razliku od mene koji nisam dao ništa…“ Naravno da to nije bila istina, jer i Bare i „Majke“ su jednako dali sve od sebe, odsvirali jedan emotivan, iskren i nezaboravan koncert pred prepunim Saxom, koji je odlična najava onoga što će tek uslijediti na Šalati početkom lipnja ove godine.

IMG 6559