Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Rundek 6

Nakon izvrsne prošlogodišnje izvedbe u velikoj Dvorani sportova, Apokalypso Now turneje, ponovno smo imali priliku slušati i doživjeti nastup našeg legendarnog Darka Roundeka i Ekipe. I nakon dugog niza godina glazbene karijere, Rundek je okupio novu Ekipu te jednom nam dokazao koliko je poseban, profesionalan, karizmatičan i kreativan. Kreativnost nije nestala već je nadograđena.

Ovaj put su se nakon velike dvorane odlučili za intimniju atmosferu te su koncert održali u Tvornici kulture najavljujući ga kao „Zvuk oluje“. Ne moram napomenuti da je koncert bio rasprodan. Kada sam čula da je koncert rasprodan, bojala sam  se da će biti prevelika gužva obzirom na koncert na kojem sam bila zadnji put u Tvornici, ali sam se ugodno iznenadila. Dolaskom pred Tvornicu vidjela sam da nije tako veliki red i da su prodali ulaznica dovoljno da se može uživati na koncertu opuštenoj bez guranja.

Početak koncerta bio je najavljivan za 21:15h. Počeo je desetak minuta kasnije i trajao do 23:30h.

Cijeli bend je izašao na pozornicu, laganim ritmom smo dočekali izlazak Roundeka koji je stajao nekoliko minuta sa strane na pozornici i sa oduševljenjem pratio ritam koji je bend izvodio. Uvod u koncert održan je romantičnom laganicom.

Sastavili su novu listu pjesama, proširivanjem playliste pjesmama starima i po nekoliko desetljeća. Sa pozornice su se mogle čuti usna harmonika, violina, truba, saksofon, udaraljke, gitara i bubnjevi. Kao gost im je bio poznati saksofonist Damir Prica Kafka.

Rundek 3

Rundekov koncert nije samo izvođenje pjesama, već podsjeća na kazališnu predstavu. Svaku pjesmu pokušava dočarati nekim svojim kreativnim stilom. Svatko od njih sinoć je imao svoju točku kojom je sudjelovao u predstavi. U nekim pjesmama tolika količina kreativnosti svakog od glazbenika zvučala je kao kaos, ali ipak dobro organizirani kaos.

Nakon pjesme „Sejšn“ napustili su pozornicu. Publika je očekivala da će se vratiti i svi su čekali. Na pozornici se pojavila uz Roundeka i Ekipu, Andrea Kurelec Košavić, koja je sa Rundekom i ekipom radila na albumu Mura Mura. Andrea je zagrebačka pjevačica, trubačima i performerica i otpjevala pjesmu „Zvira voda“. Darko je u njezinim međimurskim pjesmama umjetnički voditelj.

Možda smo pomislili da će ih ovaj put izostaviti, ali su otpjevali „Ula ulala“, i „Apokalipso“ i vjerujem i sami osjetili oduševljenje nestrpljive publike.

Nakon izvedbe ponovno su napustili pozornicu. Publika nije očekivala niti da je tu kraj, i nisu nas razočarali.

Drugi put su se vratili na pozornicu, vidjelo se da je Darko sretan i potpuno opušten. Vratio se sa cigaretom u rukama, ispričao se na tome, i kroz smijeh rekao kako to ne preporuča nikome pogotovo ne mladima. Zamolio je publiku da izvade upaljače ili „kako to već ide“ i odsvirao sa Ekipom romantičnu pjesmu „ Šal od svile“ te se u tom stilu i oprostio od publike i završio koncert.

Rundek 11

Moram priznati da me svi svaki put impresioniraju, posebno Rundek. Slušajući kako izvode pjesme, pa makar i ne znao niti jednu od njih, vidim koliki su umjetnici i koliko istinski uživaju u onome što rade i načinu na koji to dijele sa svojom publikom.

Set lista:

„Sejmeni“
„Štrajk željezničara“
„Crni duši“
„Bi mogo“
„Ima ih“
„Kurdistan“
„Clouds“
„Crni žbir“
„Ruke“
„Sanjam“
„Aj Carmela“
„Uzalud pitas“
„Sejšn“
„Zvira voda“
„Ula ulala“
„Apokalipso“
„Šal od svile“