Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

vlcsnap 2018 10 19 22h15m47s851

Lucija Ćustić, hrvatskoj javnosti poznatija kao Luce, sinoć je u Zagrebu održala svoj prvi veliki samostalni koncert u velikom pogonu Tvornice Kulture.

Hrvatsko ministarstvo kulture ne želi financirati i pomagati metalne, punk i jazz bendove, OK ima iznimaka, jazz glazbenici su često zaposleni na državnoj televiziji, pa tako ne brinu oko plaćanja računa, a gaža ima dovoljno. U istoj toj Hrvatskoj se stvorila jedna kritična masa kantautorica... neke od njih sam slušao i gledao u istoj ovoj Tvornici kulture, nekima je policija upala na koncert u KSET-u. Bilo bi zgodno da "struka" u ministarstvima bar pomogne te žene koje se trude i nastoje storiti kakav takav brend. Daleko od toga da sam fan takve vrsti glazbe, ali smatram da treba dati podršku, makar i mainstreamu u što se Luce definitivno uklapa…

vlcsnap 2018 10 19 22h17m17s245

Mračna, intimna atmosfera je prevladavala od samog početka koncerta, a svemu je doprinijela činjenica da se na koncertu sjedilo. Meni je falio kontakt... ipak je bila predaleko.

Koncert je trajao otprilike dva sata. Zahvaljujući solidnoj akustici novouređene Tvornice, zvuk je bio gotovo savršen.

Tijekom večeri su uz Luce se pojavili još i specijalni gosti Aljoša Šerić, solo i u kombinaciji sa suprugom, Antoniom Matković Šerić, pa su svi zajedno izveli pjesmu ‘Čuvaj me’ od Pavela. Nakon njih je uslijedila klapa Stine s kojima je otpjevala Oliverovu ‘Pismo moja’. Kao zadnji gosti su se pojavili Gina Damjanović i Nenad Borgudan iz grupe Detour, s kojima je otpjevala pjesmu ‘Plešem sama’.

vlcsnap 2018 10 19 22h16m24s015

Koliko mi je poznato Luce još nema Yubitrubi kanal, a uspjela je napuniti, gotovo napuniti sjedeću Tvornicu... nije moguće da je ovaj video iz našega reporta jedini... pogledajte ga pažljivo... to je jedini dozvoljeni video koji se moogao snimiti, a da se ne smeta sjedećim posjetiocima koncerta.

Sve skupa se radilo o jednom solidnom koncertu koji je obilježila odlična atmosfera koja je bila prisutna zahvaljujući Lucinoj ležernosti, iako se vidjelo da ju na trenutke emocije ipak savladavaju.