Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Monuments 4984

Usred ovog tjedna u Močvari se na Good Vibrationsu održao pravi metal festival u malom. Sakupilo se pet bendova iz cijele Europe. Uz naš Kryn, na pozornicu su stali i finski northkoraši Atlas, francuski progresivni metalci Kadinja, dansko/švedski rock kvartet VOLA te engleski prvaci experimental/progressive metala Monuments. Na impresivnu turneju Monuments, VOLA, Kadinja i Atlas su 4.10. krenuli iz Guilforda, a kraju će je privesti 11.11. u Bristolu. Na našu sreću, Zagreb nisu obišli nego su i nas počastili solidnom porcijom raznovrsnog metala i to još pojačani riječkim Krynom.

Kako je uistinu bilo puno bendova, organizator se držao satnice, pa su Finci – Atlas izašli na binu već u 19:30. Svojih pola sata su odradili žestoko, preznojivši se i predstavivši svoj album „Primitive“ kojim su nedavno u Finskoj zabilježili dobar uspjeh. Na listi prodanih albuma (u fizičkom obliku) „Primitive“ se našao na šestom mjestu, ispred megapopularne (u Finskoj) Jenni Vartiainen. A biti ispred nje, u njihovoj domovini je, vjerujte mi, veliki uspjeh. Vidjeli smo i čuli kako to izgleda i zvuči „northcore“, a za tako rano vrijeme nastupa, publike je bilo. Pohvale onima koji su rano došli.

Monuments 3961

Francuska je Kadinja u odnosu na Atlas dala melodičniju muziku. Predstavili su pjesme s „Ascendancy“ albuma, ali i najavili novi album koji izlazi 1. prosinca nazvan „Super 90“. Simpatično je bilo od strane Chrisa Barretta (frontmena Monumentsa) što je stajao u publici s mini transparentom i podržavao i nasmijavao bend. Zbog takvih sitnica, cijela je večer imala nekakav domaćinski i opušteni štih.

Monuments 4148

A i još više je imala taj štih kad je došao domaći Kryn. Komunikaciju s publikom na hrvatskom jeziku je lijepo za čuti usred međunarodne večeri. Oko 9 sati je Močvara bilo solidno ispunjena, a kada ima ljudi, još je ljepše bilo za vidjeti kako publika pjeva s bendom i zna pjesme, osim novih – naravno – koje su predstavili i najavili kako će uskoro u studio snimati nove stvari. Mogu reći da jedva čekam jer ono što je Kryn sinoć predstavio je bilo izvrsno. Od pjesama do samog nastupa koji je bio uigran, zanimljiv i nikako dosadan. Iako, ako se ne varam, u Zagrebu nisu svirali 12 godina super su primljeni i nipošto nisu zaboravljeni. Sada mi je jasno i zašto.

Monuments 4327

Dansko/švedska VOLA je djelovala nešto melankoličnije, ali nipošto bezvezno. A ne! VOLA je miks svega i svačega i zbog bendova poput njih imam dojam da vole novinarima, ljubiteljima glazbe i sličnim zadavati muke kada glazbu treba strpati u određeni žanr.

Monuments 5057

Monuments predvođeni Chrisom Barrettom su bili više nego dobro raspoloženi. Od samog početka uz „A.W.O.L“, I, The Creator“, preko meni najdraže „Mirror Image“, Chris je odlično animirao publiku, od toga da su svi čučnuli pa skakali na njegov znak, pa do trenutka kada su se „stisnuli“ da bi se on bacio na njih. Jedina šteta je bio njegov problem s vokalom koji se s vremena na vrijeme nije čuo. Ne bih ulazila u tehnikalije koje u Močvari skoro pa nikada nisu dovedene do savršenstva, već bih spomenula da su Monuments za prvi put u Hrvatskoj imali odličan odaziv i suradnju publike koja je uživala u cijelom koncertu, kako to obično bude uz omiljene im pjesme i dobro raspoložen bend. Svakako bih pohvalila i satnicu koje se držalo koliko se moglo. S obzirom na činjenicu da je 5 bendova prošlo stageom, koja dodana minutica nije predstavljala problem niti je itko zamjerio. Monuments su opravdali svoj status, ali ono što s nestrpljenjem očekujem je novi album Kryna i koncertno predstavljanje istog.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima