Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

181013 JW Munich 1337 800x533

U sklopu svoje aktualne Boarding House Reach turneje Jack White je pohodio München. Kartu sam uzeo negdje u 5 mjesecu i pokazalo se kao dobra odluka jer je koncert bio rasprodan. I to Zenith hala koja prima 6000 ljudi. Bilo je, doduše, vani karata za kupiti, ali dolazak umjetnika kakav je Jack White sigurno garantira punu dvoranu.

Ništa se nije prepustilo slučaju te je na snazi bila zabrana korištenja mobilnih uredaja, tj. mogli ste ponijeti sa sobom ali bi bio vakumiran, tj. zapečaćen u vrećicu, te odpečaćen na kraju koncerta. Ja sam se odlučio na opciju da niti ne ponesem uređaj kako bih uštedio vrijeme na ulasku u dvoranu. Totalno čudan osjecaj. Dok sam čekao vlak u podzemnoj i vozio se istom nisam znao što s rukama. Dogovor s prijateljem englezom Danom o pivu prije svirke je isto tako propao jer smo sve pogrešno iskomunicirali i bez mobitela se nismo uspjeli naći. Pivo sam morao popiti sam. Ovo s tehnologijom je otišlo do vraga.

181013 JW Munich 1041 533x800

Neznam kako ide odabir predgrupe no ovdje su čast dobili Gewalt Band. Trio koji stvara nekakvu inačicu gitarističko elektronske glazbe s vokalom na njemačkom  jeziku. Meni nerazumljivo i uhu ne baš privlačno, no i nisu previše dugo svirali. Smjena bine je trajala gotovo 45 minuta i publika je već pocela biti nervozna.

I napokon ga dočekasmo. Džeče Vajte đes' dosad'? Samo pojavljivanje benda na bini po meni je baš moćan trenutak svakog koncerta. Trenutak dobrodošlice i poštovanja. Tu se vidi koliko je sati. Willy Wonka rock rolla, uz blagi naklon prema publici koja ga oduševljeno pozdravlja, otpočinje vecerašnji nastup.

181013 JW Munich 1183 800x533

Otvaraju s "Over and over and over. Bend je usviran, precizan i temeljit. Carla Azar na bubnjevima pravi moćnu ritmičku podršku i užitak ju je gledati kako s lakoćom pumpa ritmove.

Repertoar je šarolik. Od White Stripesa, Racountersa, Dead Weathera i ponajviše materijala sa zadnjeg albuma "Boarding House Reach" na koji publika ipak nešto rezerviranije reagira.

Zamjerke idu na zvuk u dvorani, koja je i od prije poznata po "zvučnoj" problematici.

181013 JW Munich 0839 533x800

Nakon sat i kusur bend završava oficijelni dio nastupa i povlači se s bine, no vrlo brzo ih publika vraća na bis, koji otvaraju sa "Steady As She Goes". 5 pjesama na bisu i totalno finale uz "Seven Nation Army", koja je ovdje posebno popularna jer je zaštitni znak Bajern Minhena te ju navijači "pjevaju" kad god Bajern zabije gol doma. ...a prije odlaska doma trebalo je otpakirati sve te mobitele.

Sve u svemu užitak je bilo gledati nastup Jacka Whitea. Artist, poseban u današnjem glazbenom svijetu. Jedinstven, nepredvidiv i inovativan. Veselim se njegovim narednim projektima.

Setlista:

Over and Over and Over
Dead Leaves and the Dirty Ground (The White Stripes song)
Corporation
Cannon (The White Stripes song)
I Just Want to Make Love to You (Muddy Waters cover)
Hotel Yorba (The White Stripes song)
That Black Bat Licorice
Why Walk a Dog?
Missing Pieces
You Don't Know What Love Is (You Just Do As You're Told) (The White Stripes song)
I Cut Like a Buffalo (The Dead Weather song)
Love Interruption
Do (The White Stripes song)
High Ball Stepper
Lazaretto
I'm Slowly Turning Into You (The White Stripes song)

Bis
Steady as She Goes (The Raconteurs song)
Freedom at 21
Ice Station Zebra
Connected by Love
Seven Nation Army (The White Stripes song)