IMG 4090

Škotska pop-rock grupa Texas već 35 godina isporučuje radio friendly singlove pa ipak, tek su ove nedjelje prvi put nastupili u zagrebačkom Domu sportova ispred gotovo 3000 posjetitelja.

Bend, koji je ime dobio po kultnom filmu "Paris, Texas" iz 1984., nikada nije skrivao da je glazbeni utjecaj crpio upravo od Ry Coodera i njegove slide gitare. Možete samo zamisliti kako je publika reagirala kada su koncertnu večer otvorili upravo svojim prepoznatljivim debitantskim singlom "I Don't Want a Lover" - kupili su je na samom početku! Nakon javne isprike što su im trebale tolike godine da se pojave u Zagrebu, prepoznatljivo lice benda, Sharleen Spiteri, obećala je da ovo neće biti i njihov posljednji nastup ovdje. Cijeli je bend bio vidno iznenađen toliko sjajnom dobrodošlicom da su nastavili redati svoje najveće hitove baš kao što su i najavili u intervjuima prije koncerta, a publika, onako rasplesana, nastavila se zabavljati sljedećih stotinjak minuta! Uslijedili su "Summer Son", pjesma koja je definitivno obilježila početak 2000-tih, "Halo" i "Everyday Now" prije koje su objasnili svoju dugovječnost na svjetskog glazbenoj sceni – uvijek su ostali vjerni sebi i ni od koga nisu trpili sr**a.

- Svi izgledate sretno! Što je to? Nikad nisam vidjela ovakvo nešto! – Sharleen je upirala u prstom u pokretnog prodavača koji ju je potom počastio rakijom iz epruvete. Urnebesno zabavna i beskrajno simpatična sa svojim škotskim naglaskom nasmijavala je tisuće ljudi u pauzama između pjesama, cijelo je vrijeme plesala na pozornici i nije propustila spomenuti ni svoju kćer tinejdžericu koja okreće očima na to njeno plesanje. Nakon odsviranih "The Conversation", "When We Are Together" i "In Our Lifetime", red super poznatih hitova presjekli su pjesmama "Let's Work It Out" i "Tell That Girl", s posljednjeg studijskog albuma "Jump On Board" objavljenog prošle godine, koje su se savršeno uklopile u cijeli repertoar.

IMG 4049

Nisu propustili odsvirati ni poznatu obradu klasika Ala Greena "Tired of Being Alone" koja ih je, početkom devedesetih, vratila na UK Top 20 nakon što je drugi studijski album potpuno podbacio na radijskim top listama. Sharleen je tom prigodom privremeno zamijenila svoju zelenu električnu gitaru klavijaturama. Zaista emotivan trenutak koncerta dogodio je pri akustičnoj izvedbi pjesme "In Demand" koja je na Britsima 2001. osvojila nagradu za najbolji videospot. U njemu se pojavljuje i Alan Rickman, baš kao i 15 godina kasnije u spotu "Start a Family" kojim su predstavili kolekciju hitova "Texas 25". Još jedan lijepi trenutak večeri dogodio se kad se Sharleen javno zahvalila promotoru LAA-u na njihovoj podršci bez kojih ovako sjajna večer ne bi bila moguća. Rijetko se koji izvođač sjeti ovako javno zahvaliti organizatorima čiji je rad besprijekoran. Regularni dio koncerta završio je spektakularnim izvedbama pjesama "Inner Smile" i "Say What You Want", ali nakon višeminutnog dozivanja, Texas se još jednom vratio na pozornicu i odao počast Elvisu Presleyu fantastičnom izvedbom pjesme "Suspicious Minds".

IMG 4094

Ovo je bila jedna prekrasna feel-good večer i savršen završetak tjedna, a ove drage Škote želimo čim prije ponovno vidjeti, baš kao što su nam i obećali na samom početku.

Setlista

I Don't Want a Lover
Summer Son
Halo
Everyday Now
Thrill Has Gone
Let's Work It Out
When We Are Together
In Our Lifetime
Tell That Girl
Tired of Being Alone (Al Green cover)
The Conversation
So Called Friend
In Demand (acoustic)
Black Eyed Boy
Inner Smile
Say What You Want

Bis
Suspicious Minds (Mark James cover)

IMG_3946.jpg IMG_3947.jpg IMG_3952.jpg

IMG_3964.jpg IMG_3979.jpg IMG_3996.jpg

IMG_4011.jpg IMG_4020.jpg IMG_4022.jpg

IMG_4023.jpg IMG_4043.jpg IMG_4049.jpg

IMG_4058.jpg IMG_4073.jpg IMG_4090.jpg

IMG_4094.jpg IMG_4103.jpg IMG_4105.jpg

IMG_4111.jpg IMG_4133.jpg IMG_4139.jpg

IMG_4147.jpg