Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dirty Fences 02048

Američki bend Dirty Fences totalno demode rock’n’roll iz njuorških 70tih nastupio je u klubu Močvara.

Dečki sviraju rock’n’roll koji je već zadnjih 40 godina u podjednakoj mjeri utjecajan i demode – to je rock’n’roll kakav se svirao u New Yorku sredinom 70-ih dok su Johnny Ramone i Johnny Thunders bili kraljevi grada, dok je Al Pacino glumio inspektora Serpica, dok su punkeri još nosili dugu kosu…

‘Dirty Fences’ sve rade kako treba, pa i žive onako kako bi bandovi trebali živjeti, takav pristup očito je urodio plodom – hitovi se redaju kao na serijskoj traci, brojem pregleda na YouTubeu već su odavno nadmašili clipove o farbanju ograda, a pojedincima koji uspiju propustiti njihov drugi zagrebački nastup čak će i najvjerniji prijatelji zamjeriti.

Kao predgrupe nastupili su ‘Slomming Moops’ i ‘The Degs’ iz Zagreba.

Oduševljenje je zavladalo na katedri za anglistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu kad je čuveni profesor Milivoj Vukobratović konačno uspio riješiti zagonetku imena zagrebačkog garage punk banda Sloming Moops. Nakon višemjesečnog istraživanja, naime, ispravno je zaključio kako se radi o kombinaciji zaboravljenog istočnofrizijskog glagola Slööm (dimiti) i staroengleske imenice Moop (vime). “Dimljena vimena… Pa luda li imena!” – uskliknuo je profesor razdragano!

https://youtu.be/E8nZszdnOTI{/youtube}

Na prvi pogled zbunjujuće je i ime ovih posljednjih potomaka drevnog keltskog plemena ljubitelja pasa, koje je spas pred rimskim legijama našlo na plodnim obalama potoka Kustošaka. No, ozbiljnijim jezikoslovcima odmah je jasno da je tu riječ o klasičnom primjeru aproprijacije lokalnog narječja, po aksiomu “Ako su psi pesi, dogsi su degsi!”.

The Degs @ Močvara

Sloming Moops @ Močvara
https://youtu.be/bSLNwyvvFPA{/youtube}