Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

8

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog koncerta u prepunoj Tvornici, dobili smo ponovno priliku vidjeti mladi američki ambient pop bend u usponu. Drugi koncert u Zagrebu osmišljen je kao intimniji koncert u dvorištu Jedinstva, no vremenske neprilike su prisilile organizatore da dva dana prije koncerta promijene lokaciju u Jedinstvo. Nakon opće prihvaćenog prvog albuma, bend je krenuo uzlaznom putanjom pa tako ovo ljeto nastupaju na festivalima kao što su Rock in Summer, Sziget, Lollapalooza i mnogi drugi. Nedavno je najavljeno da bend na jesen kreće na američku turneju gdje će biti predgrupa legendarnom Nick Caveu. Tijekom američke turneje po prvi puta će nastupati u najvećim američkim arenama u New Yorku, Washingtonu, Torontu i Los Angelesu.

3

Početak koncerta bio je zakazan za 21:45, a organizatori su publiku počeli puštati skoro dva sata prije početka koncerta. Iako mi je djelovalo da je Jedinstvo malo prevelik zalogaj za ovakav bend, sat vremena prije početka koncerta prednje dvorište je bilo skoro puno. Prodaja karata je očito išla dobro, kada se dan prije eventa tražila karta više preko društvenih mreža i preko Facebook eventa. Cijena early bird karata bila je i više nego pristupačna ako uzmemo u obzir da Cigarettes after sex trenutno sviraju na svim većim europskim i svjetskim festivalima.

Ovaj put posjećenost koncerta bila je duplo veća nego prošle godine,ako ne i više. Jedinstvo je bilo prepuno većinom ženske publike svih uzrasta, hipstera, kariranih košulja, estradnih lica uz pokojeg macho muškarca koji se njiše na melankolične pjesme. Bend je prvu pjesmu djelovao pomalo nezainteresirano iako su nakon prošlog koncerta imali samo pozitivne komentare na Zagreb i zagrebačku publiku. Druga stvar bila je jedna od najpoznatijih hitova „Keep on loving you“ koja u potpunosti opisuje ovaj bend i ona mi prva padne na pamet kad netko spomene Cigarettes after sex . Nedugo zatim izveli su svoj novi singl pod imenom Crush koji je baš stvoren za ovo ljetno sparno vrijeme.

10

Nakon prvih par stvari osjetilo se da su se malo opustili i krenuli komunicirati s publikom. Tijekom koncerta odsvirali su podosta hitova s albuma Affection koji ih je i progurao na scenu. Bend se nije nešto previše kretao po pozornici, što je dodatno pridonijelo melankoličnoj atmosferi. Prigušena svjetla i podosta dima napravili su ovu večer posebnom, iako smo u Jedinstvu jedva dolazili do zraka. Dobar dio publike izašao je na terasu u potrazi za nekim hladnim osvježenjem, iako se to sve svodilo na čekanje u redu na močvarinom šanku koji nije bio spreman na toliku posjećenost.

Iako znam da nemaju puno albuma pretpostavila sam kako će im izgledati set lista, i bila sam u pravu. Sve u svemu ovaj koncert je bio dobar uvod u vruće sparno ljeto.



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere