Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Hladno pivo kastel pula 21

Na ispunjenom pulskom Kaštelu Hladno pivo je održalo koncert u sklopu turneje kojom slave 30 godina postojanja na glazbenoj sceni. Koncertnom turnejom po Hrvatskoj i susjednim država, Hladno pivo slavi 30 godina od svog prvog koncerta u Kumrovcu.

Hladnu večer u atriju Povijesnog i pomorskog muzeja u Puli zagrijavao je DJ Mario Kovač iz Zagreba svojim setom domaćih „kultnih“ pjesama i kasnije nešto žešćim ritmom stranih skladbi, da bi se „radna“ temperatura postigla dolaskom na pozornicu dečki iz Gajnica. Kako bi odmah podigli razinu energije među publikom, svoj nastup su započeli pjesmama sa prvog albuma „Džinovski“ što je rezultiralo odličnim prihvaćanjem od strane publike. Kasnije su kroz svoj nastup izvodili pjesme sa svih 8 studijskih albuma, gdje je jedina iznimka bila „Utjeha kose“ – pjesma koja je objavljena samo na live albumu „Istočno od Gajnica“ koju je publika odabrala umjesto „Tišine“. Između frenetičnog niza pjesama, Mile je svojim kratkim anegdotama radio uvode u pjesme koje su slijedile poput, prema njegovim riječima, kao herpes dosadna pjesma „Buba švabe.

Hladno pivo kastel pula 14

Nastupom je Hladno pivo ponovo pokazalo da ima jednu posebnu vezu sa Pulom, jer je prostor Kaštela još jednom bio ispunjen starijom generacijom punkera i rockera, kao i novom mlađom generacijom. Dok je mlađa generacija neprestano energično pratila bend u prvim redovima, starija je ekipa pokazala kako ni oni ne zaostaju, iako su ritmovi te generacije odzvanjali iz pozadine. Kao što je već poznato na koncertima starijih rock bendova, tako je i starija pulska publika pokazala da je očekivala više pjesama sa nepravedno zapostavljenih albuma „G.A.D“ i „Desetka“ kao što je bilo i najavljeno. Naravno, teško da se u dva sata svirke mogu odsvirati sve najbolje pjesme od onih početnih žestokih punk ritmova pa sve do novijih „profesorskih i zrelijih“ tonova.

Hladno pivo kastel pula 8

Tokom nastupa Hladno pivo je ponovo odalo počast Tusti i KUD Idijotima, kao i svaki put kad nastupaju u Puli, zasvirajući tako i taktove pjesme Bandierra Rossa.

Hladno pivo je svojim nastupom ponovno potvrdilo da iako postoje na glazbenoj sceni 30 godina, još uvijek ostvaruju odličan kontakt s publikom. Nama sad preostaje čekanje do novog koncerta u Puli, pa tko zna, možda dečki iz Gajnica odluče napraviti neki od sljedećih slavljeničkih koncerata u pulskoj Areni kad su već svirali po svim ostalim hrvatskim „Arenama“.