Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

belan

Veliki koncert Belana i njegovih Fiumensa u subotu je navečer prepunu zagrebačku Šalatu glazbenom čarolijom pretvorio u mjesto ispunjeno samo ljubavlju i pozitivnim vibracijama.

Ovo je open air događanje bilo iznimni nastavak ništa manje uspješnih dvoranskih koncerata Nene Belana & Fiumensa za čiju je režiju i ovaj put bila odgovorna Nenina prijateljica i suradnica, kazališna redateljica Nina Kleflin. Uz nju su pozornicu s Nenom dijelili vrhunski glazbenici, neizostavni Fiumensi (Olja Dešić, Vedran Križan, Leo Rumora), Jakša Jordes, Igor Pavlica i Roko Vušković koji su svojim puhačkim umijećem glazbeno upotpunili koncert pod zvjezdanim nebom, gitarist Ivan Pešut, perkusionist Ante Prgin Surka i odlični osječki vokalisti Akvarel.

Kapetan Neno ispunjenu je Šalatu poveo na plovidbu uz 'Zvuke ulice', nastavio uz hitove 'Rock galama', 'Lucija', 'Kavana', 'Beat na moru', 'Nedir nad morem plavim' i 'Ludo zaljubljen' uz koje je zaokružen prvi dio koncerta - 'Rock galama'. Cijeli su koncert pratile izvrsne vizualne animacije za koje se pobrinula Anamarija Vartabedijan, beogradska umjetnica i Nenina prijateljica s kojom surađuje već više od deset godina.

Prvi gosti večeri bili su osječki rockeri Opća opasnost koji su odsvirali 'Uzalud sunce sja' i 'Pobjego sam' nakon kojih je uz 'Dane ljubavi' nastavljen drugo dio koncerta, 'Radio nostalgija', tijekom kojeg je na velikom ekranu prikazan i odličan animirani spot Anamarije Vartabedijan za pjesmu 'Zvijezda moga sna'. Jedan od najemotivnijih trenutaka bio je prvi zajednički nastup Nene i njegove kćeri Nikoline, tijekom kojeg su otpjevali naslovnu pjesmu filma Lion King, 'Can you feel the love tonight'.

Slijedio je treći dio koncerta 'Flash royale' koji je uz set laganijih pjesama poput valova ljuljao opuštenu i odlično raspoloženu publiku. Vrhunac večeri bio je nastup 'splitske dice' Gibonnija i Nene, s kojima je publika uglas otpjevala 'Ponoćna zvona' i 'Nisi više moja bol' i koncert uvela u četvrti dio zvučnog naziva 'Grand finale'. Grandiozno je doista i bilo finale ovog vrhunskog događanja koje se kraju privodilo uz bezvremenske hitove 'Sunčan dan', 'Ella e', 'Stojim na kantunu' uz koje je publika plesala i uživala kao da je koncert tek na početku. Umora nije bilo ni s jedne strane, a da se moglo, publika bi s Belanom pjevala i plesala do prvih zraka sunca.