×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Prostor Arene savršeno je odgovarao tipu glazbe koji izvodi Norah sa svojim pratećim bandom. Sama scena bila je pomalo kazališna, izvrsna igra rasvjetom dodatno je pojačala atmosferu pojedinih pjesama. Vidjevši takvu izvedbu, zahtjev Norah Jones da za publiku budu samo sjedeća mjesta donekle je imao smisla.
Koncert je počeo u 21.30, Norah i prateći bend izašli su na scenu i započeli sa sviranjem.

Zvuk pjesme Come Away With Me nježno se razlio po pulskoj Areni i sretna publika koja je uspjela dobiti karte za rasprodani koncert pridružila se pjevanju, te se lagano ljuljala u ritmu pjesme koliko su to dopuštala sjedeća mjesta. Pjesmu Those Sweet Words publika je također dočekala toplim pljeskom, nakon kojeg se Norah zahvalila na hrvatskom jeziku.

Nakon toga su uslijedile pjesme sa njezina posljednjeg albuma, The Sun Doesn"t Like You, Thinking About You, s kojima publika baš i nije bila previše upoznata tako da je atmosfera počela lagano padati. Uz nježnu glazbu sve se jače mogao čuti žamor pojedinaca koji je ometao slušanje.


Izvevši pjesmu Sinkin" Soon bend se povukao s pozornice, a Norah je ostala sama uz obećanje da će se bend vratiti i izvela na klaviru My Dear Country protestnu pjesmu vezanu uz zbivanja u Americi.

Na Little Room joj se na sceni pridružila jedna članica pratećeg benda kako bi zviždala dio pjesme. Dok je ona zviždala, Norah se uz nju počela smijati i nakon toga je na hrvatskom rekla kako „ne može zviždati“. Zatim je na engleskom počela objašnjavati kako može zviždati samo tako da uvlači zrak na što je publika reagirala spontanim zviždanjem sa svih strana kako bi pojedinci dokazali svoju sposobnost.

Nakon toga i ostatak benda se vratio na pozornicu i koncert je nastavila Waitsovom pjesmom Long Way Home, a uslijedile su I"m Gonna Get You, I"ve Got To See You Again, Broken te Sunrise koja je publiku ponovno malo razbudila i digla na noge.

Nakon tih pjesama se na pozornici pojavio M. Ward, koji je nasstupio kao predizvođač, te s Norom otpjevao My First Lover i Creepin" On In, pjesmu koju u originalu Norah izvodi s Dolly Parton. Ward se dobro snašao u tim pjesmama, no ipak je u posljednjoj nedostajao specifičan glas Dolly Parton.

Sat i pol nakon početka koncerta, Norah se zahvalila publici nakon čega su ona i bend napustili pozornicu.


Publika je ostala pomalo smetena jer je velika većina očekivala da će prepoznati više pjesama, da će biti više pjesama s prva dva albuma, tako da im se koncert činio kratak, nekako nedorečen. Nakon što su se prenuli iz početnog šoka pozvali su pjevačicu na bis.

Meni osobno je upravo bis digao cijeli koncert, a mislim da je tako i s ostatkom publike. U bisu su slijedili Cold, Cold Heart, I Don"t Know Why i What Am I To You".

Nakon toga je koncert završio i svjetla pulske arene su se upalila osvijetlivši impozantnu količinu ljudi ozarenih lica koji su se zadovoljni koncertom uputili prema najbližem izlazu.