Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

05

Teško je smisliti ugodniji način za provesti post-Valentinovski petak od izlaska s dragom osobom na kultno zagrebačko mjesto, gdje, uz to, svira odlična glazba. Upravo se tako mogao provesti ovaj petak u Kinu Kinoteci.
FonoKinoteka projekt je kina Kinoteka, u sklopu kojega se jednom mjesečno organiziraju koncerti. U prostorima kina gostuju zanimljivi i raznovrsni izvođači, autori i glazbenici, a cijeli program dodatno potpomaže intiman, pomalo starinski dojam koji Kinoteka ostavlja.

Ovaj je petak u pitanju bila prava glazbena poslastica – Tamara Obrovac Quartet. Stvarno je problem pronaći riječi kojima bi se mogla opisati atmosfera koju smo imali prilike doživjeti – žar u očima svakog od izvođača ponaosob dok se poigravaju notama, njihove interne šale koje uspijevaju i kod publike te cijeli ambijent u koji su se uklopili poput ključnjih komadića još nedovršene puzzle.

02

Uz Tamaru Obrovac, u kombinaciji su vrsni Matija Dedić na klaviru, Žiga Golob sa svojim vrhunskim vještinama na kontrabasu i apsolutno genijalni Krunoslav Levačić na bubnjevima. Garantiram da bi kao solisti bili odlični, no u kombinaciji tvore rapsodiju raznovrsnosti zvuka, približavajući nam Istru u svoj svojoj čari. Koncert je dodatno zaokružio gost – Milan Rakovac, Tamarin bliski prijatelj i autor nekih od stihova.

Sve su karte bile rasprodane već par dana uoči koncerta, a publika koja je svoje mjesto na vrijeme ulovila – nije skidala osmijeh s lica, baš kao ni izvođači.

09

Ako ste propustili ovaj koncert, preporučam Vam da pratite FB page Tamare Obrovac i da ne propustite sljedeći!
A FonoKinoteka  idući mjesec ugošćuje Mikija Solusa – slušamo se, čitamo se!