Izvještaji
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Da neću ići na koncert Red Hot Chilli Peppersa u Inđiju, znao sam od prvoga dana. Sumnje koje sam imao glede kvalitete tog koncerta na kraju su se obistinile, čemu najbolje u prilog govori uglavnom razočaran ogroman broj posjetitelja, fanova i ljubitelja Red Hot Chili Peppersa. Stoga su moja jedina opcija bile Udine i nogometni stadion Friuli, na kojem se koncert održavao.

Kao predgrupa, support act, oppening act ili kako god već želite nastupio je legendarni hip-hop deveterac iz New Yorka, Wu-Tang Clan. Usprkos tome što se radi o ikonama hip-hopa, Wu-Tang Clan nisam nikada slušao tako da je ovaj nastup za mene bio totalna nepoznanica. No nastup od gotovo sat vremena govori kako Clanovci nisu samo došli da bi zagrijali publiku već su održali koncert prije koncerta. Svoj su nastup okončali desetak minuta prije 21 sat dok su Peppersi, prema satnici koncert trebali započeti točno u 21:15. Malo tko je stvarno vjerovao da će se pojaviti na vrijeme.


Flea i Chad Smith izašli su na pozornicu točno u 21 sat i 57 minuta. Koncert su započeli instrumentalističkim uvodom kojem su se ubrzo priključili i John Frusciante te Anthony Kiedis. Izlaskom potonjeg na stage došlo je do prave euforije među publikom. Višeminutni instrumental ustvari je bio uvod za eksplozivnu Can"t Stop uz koju je gotovo u potpunosti ispunjen stadion, kapaciteta oko 42 tisuće mjesta, skakao. Californication je samo dodatno pojačala euforiju, a tenzije se nisu spuštale niti izvedbom ultimativnog hita Under The Bridge koji je ipak, u odnosu na dvije uvodne pjesme, nešto sporiji.

Uglavnom su se u prvoj polovici koncerta više koncertrirali na hitove (pr. Snow (Hey Oh), Paralell Universe, Get On Top) dok je druga polovica bila rezervirana za nešto manje poznate stvari. Dok na samu svirku nemam gotovo nikakvih zamjerki, bilo da se radi o solo setu na bubnjevima ili gitari, odnosno na samom kraju trubi – svaka čast Flea, početak su obilježile nešto slabije vokalne izvedbe Kiedisa te su pojedini dijelovi zvučali ili kao da mu je mikrofon stišavan ili kao da je zaboravio dio teksta.


Koncert su zaključili pjesmom By The Way, a na bisu su izveli još tri pjesme od kojih sam uspio prepoznati posljednje dvije, I Could Have Lied i Sir Psycho Sexy sa albuma Blood Sugar Sex Magik. Koncert je zaključen točno 95 minuta nakon što je počeo, a Peppersi nisu izašli na drugi bis zbog čega su, nakon paljenja reflektora, bili ispraćeni gromoglasnim zvižducima cijeloga stadiona.


Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima