Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1

Ovo mi nije bio prvi koncert Robbiea i baš zato sam mislila da mi je svejedno. Za razliku od prošlih turneja nisam znala predgrupu, kako počinje koncert, koja je plejlista, kako izgleda stage, tko su mogući gosti itd. Tek pokoja slučajna fotka na instagramu Robbieva psa. Da, da.. u osnovnoškolskim pa i srednjoškolskim danima bila sam veeeliki fan pa zato znam ponešto o njemu.

Uglavnom, u Klagenfurt krenuh kao tabula rasa. No već pri ulasku na stadion mogla se osjetiti pozitivna atmosfera. Nasmijani ljudi iz raznih krajeva, ljubazno osoblje, ugodna temperatura, hladna cuga i pereci bili su posvuda. Igrom slučaja na stadion smo ušli gotovo odmah nakon otvaranja vrata, a nekoliko sati je, uz gore navedeno, relativno brzo prošlo.

Synthpop duo Erasure trebali su zagrijati publiku i na moje čuđenje to su itekako uspjeli. Zvijezde 80-ih domaću su publiku natjerali na nekontrolirano pljeskanje. Iako su ovi postojali puno prije, mene su sve te roze perike i šljokice podsjetile na novije Scissor sisters tj njihovu blijedu kopiju.

2

Glavni dio večeri je poceo točno u minutu. U 20:45 uz osobnu himnu i u stilu boksačke zvijezde Robbie je doslovno izašao iz stagea. Heavy entertainment show je mogao početi. Upravo tom pjesmom koncert je otvoren dok je ona stara Let me entertain you pala na drugo mjesto. Kao što sam već rekla, nisam znala što očekivati tako da me je plejlista ugodno iznenadila i vratila petnaestak godina unazad u doba kad sam imala po pet istih Robbievih postera iznad kreveta.

Jedan od najdirljivijih trenutaka večeri bio je onaj posvećen, kako je sam Robbie rekao, njegovom idolu- George Michaelu. Freedom, jedna od najvećih pjesama ikada i pjesma koja je pokrenula Robbievu karijeru zvučala je fenomenalno uz pjevanje nekoliko desetaka tisuća ljudi. Za razliku od prethodnih turneja, na kojima je promovirao uglavnom aktualne albume, ovo je bio svojevrstan presjek karijere. Čuli smo svašta, od starih She's the One, Kids i Millennium,  preko swing hita Minnie the Moocher, loše reperske Rudebox do novih Love My Life i Party like a Russian. Sve je to popratio vrhunski lightshow, prelijepe plesačice, razni vizualni efekti, tone konfeta i nezaobilazni vatrometi.

3

U jednom trenutku Williamsu se na stageu pridružio i njegov tata Pete i zajedno su otpjevali Sweet Caroline. Robbiea možda više ne krasi spektakularan glas, a godine, droge i alkohol su napravile svoje, ali nitko, baš nitko, mu ne može osporiti titulu kralja zabave. Nije tajna da često iz njega izađu Freddie Mercury, Mick Jagger pa čak i Tina Turner, ali on zna uzeti ono najbolje od svakog i sve to začiniti svojom drskošću, humorom i karizmom.

Koncert je, kao i uvijek, završio hitom Angels uz vatromet i gromoglasnu pjesmu publike,a za oproštaj je publika dobila Robbiea i njegovog dugogodišnjeg suradnika Guya Chamberas. Uz klavir i My Way oprostili su se od Austrije za ovu turneju. Robbie zna što njegovi fanovi vole i zato mogu biti sigurni da ih on nikada neće iznevjeriti. Svaka nova turneja donosi vrhunsku zabavu koju ćete čak i ako niste fan zasigurno zapamtiti. I ja ću zapamtiti Klagenfurt i 29.8.2017. Još samo da sam mu srela psa.

Velike zahvale agenciji SviKoncerti.eu na udobnom, sigurnom i profesionalnom prijevozu na koncert Robbiea Williamsa. Hvala!

4

Setlista

The Heavy Entertainment Show
Let Me Entertain You
Monsoon
Party Like a Russian
Minnie the Moocher (Cab Calloway and His Orchestra cover)
Freedom 90 (George Michael cover)
Love My Life
Livin' on a Prayer / Rehab / Take on Me / Amadeus / The Best / Kiss / U Can't Touch This / Don't You Want Me / Stayin' Alive / Candy / Here Comes the Hotstepper / You're the One That I Want / Back for Good
Come Undone / Never Forget
Millennium
Somethin' Stupid (Carson and Gaile cover) (with his wife Ayda Field)
Rudebox
Kids
Sweet Caroline (Neil Diamond cover) (with Pete Conway)
Feel
Rock DJ

BIS
She's the One (World Party cover)
Angels
My Way (Claude François cover)