Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zucchero 11

Ljeto u pulskoj Areni obogatio je jučer još jedan kvalitetan koncert. Adelmo Fornaciari, poznat kao Zucchero nastupio je u prepunom amfiteatru u sklopu svoje turneje „Black Cat“ kojom predstavlja svoj zadnji, istoimeni album. Nastavljajući 30-godišnju karijeru kroz koju je izdao 24 albuma te zaradio brojne nagrade i nominaciju za cijenjeni Grammy Award, talijanski je zabavljač zagrijao atmosferu kako starim hitovima, tako i novim materijalom, pokazujući da s godinama postaje sve bolji i bolji. Svoju je glazbenu karijeru započeo još sedamdesetih godina, da bi s hitom „Senza Una Donna“, snimljenim u duetu s Paulom Youngom, stekao svjetsku popularnost. Surađivao je s brojnim glazbenicima, poput: Stinga, Erica Claptona, Bona, B.B. Kinga i Joea Cockera, iskazujući pritom, između ostalog, talent za blues.

Zucchero 06

Uz poznate hitove poput „Baila“, „Diavolo In Me“, „Diamante“, „Everybody's Got To Learn Sometimes“, „Cuba Libre“, „Il Volo“, „Senza Una Donna“ i druge, ovaj je poznati glazbenik ispunio očekivanja mnogobrojne publike koja je raspjevano uživala u svirci. Ovim, gotovo jubilarnim, petim nastupom u Puli, poznati glazbenik ispunio je očekivanja kako domaće publike, tako i brojnih talijanskih turista koji su u posebnoj atmosferi Arene spojili godišnji odmor s vrsnom glazbom.

Zucchero 03

Dok se puna Arena zagrijavala za show, spektakl je započela Melanie Chrisholm, poznata kao Melanie C. iz dana kad je bila pjevačica u svjetski poznatoj grupi Spice Girls. Melanice C. nastupa kao solo umjetnica otkad je 1999. snimila svoj prvi album koji je prodan u više od tri milijuna primjeraka.

Zucchero je još 2002. godine bio oduševljenom pulskom Arenom kad je izjavio da se želi vratiti zajedno s članovima svog benda. Jučerašnja pozitivna atmosfera i zadovoljna publika dokaz su da nije razočarao. Posljednji put u Hrvatskoj je nastupio prošlog ljeta kao poseban gost na koncertu „2 Cellosa“ u sklopu open-air festivala Zagreb Classic a na nama je da čekamo slijedeću spektakularnu izvedbu talijanskog kralja bluesa na našim prostorima.