Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 3117

Fight the power! Teško je bilo što reći nakon spektakla koji su Zagrebu priredili Prophets Of Rage. Možda je prerano govoriti da se radi o koncertu godine, ipak smo još uvijek u lipnju. Sigurno je da će ovu svirku biti teško nadmašiti.

Karizmu Benjia Webbea nije potrebno predstavljati. Svatko tko je svjedočio bilo kojem njihovom koncertu zna o čemu se radi, no ono što se sa sigurnošću može zaključiti jest da je sinoć bio posebno dobre volje. Ugodno popodne uz najvjernije fanove itekako mu je prijalo, čovjek se pošteno raspištoljio. Izuzetno simpatičan, rođeni frontmen, osim glazbenom izvedbom, oduševio je stajlingom, posebno modnim dodacima. Kuler sa zanimljivim naočalama kakve bi poželjele i najveće trendseterice. No, on je ipak prekul za te spike, sigurno bi im odgovorio upravo onako kako je odgovorio svaki put kada zagrebačka publika nije za njega bila dovoljno dobra. Zbog toga je ipak uspio izvući maksimum i natjerati ekipu da na samom kraju skine majice i zavrti ih u ritmu megahita "Warning". Poslušali su ga i neki ženski fanovi. Benji, svaka ti čast.

IMG 20170627 091546-01

House Of Pain

House Of Pain svirao je ispred ugodno popunjenog stadiona. I ono što je bilo veoma zanimljivo, većinu su publike činili metalci koji su se hip hop žanru vrlo lako prilagodili. Ruke su stalno bile u zraku, a ovacije nisu prestajale. Osim rimama, Everlast je publiku dobio u trenutku kada je u ruke primio gitaru i počeo prašiti Casha. Žanrovski miks kakav se rijetko viđa, a funkcionira iznenađujuće dobro. Eh, kada metalci polude.

IMG 3116

Tom Morello (Prophets Of Rage)

Dobro slavlje dvadeset i pete obljetnice benda. Bila je to samo najava kaosa koji je uslijedio, a započeo spektakularnom izvedbom "Jump Around".
Pojava najveće svjetske supergrupe na bini nikog nije ostavila ravnodušnim, pa ni njih same. Navikli su na raspuštenu masu, stoga iznenađeni nisu bili, ali su bili očekivano ponosni. Tko je god kod sebe imao pivo, ono je na uvodnoj "Prophets Of Rage" završilo u zraku. Elitni je to kolektiv, predvođen Tomom Morellom, a većina pjesama sa set liste su upravo obrade grupe Rage Against The Machine. Morello se nije libio ni odlaska u publiku, učinio je to nekoliko puta, a hip hop ritam dodatno je u tim trenucima približio bend publici. Čvrsto stisnute šake bile su u zraku, a žestina nije jenjavala ni sekunde. Samo je rasla i rasla te na trenutak stala kako bismo se prisjetili Chrisa Cornella. Epski, emotivan moment o kojem cijeli svijet priča doživjeli smo i u Zagrebu. Duh ovog velikana zauvijek će živjeti u njegovim fanovima stoga mjesto za mikrofonom nikada neće zaista biti prazno.

IMG 3121

Prophets Of Rage

Epski vrhunac uz "Bulls On Parade" i posljednju "Killing In The Name", najavljenu kao najopasniju pjesmu od svih nije označio kraj. Premda se svugdje setlista ista, na samom kraju im se na bini pridružio Everlast i zajedno su odsvirali nekoliko taktova "Jump Around".
S ovakvog se spektakla čovjek može vratiti jedino ispunjen snagom i vjerom u bolje sutra koje on sam kreira. Prepun pozitivne energije i zdravog stava. Fight the power!