Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

plakathcpunkrashladenje

Koncertna sezona u Zagrebu se lagano primiče kraju, a festivalska je već počela rasprodanim INmusicom. Svoju su sezonu sinoć tako u Močvari zaključili i promotori iz Doomtown Records i WolfBad Squad koji su nam pripremili hardcore punk poslasticu u vidu američke Exotice te domaćih snaga Eke Buba, U.B.T. i Indikator B.

Najavljeno 'rashlađenje' stiglo je prije koncerta u obliku jake kiše te se uoči početka svirke puno lakše disalo. Stoga su bendovi zapravo svojom energičnom svirkom prije zagrijali nego rashladili 50-ak prisutnih. Prvi su na pod Močvare stali Indikator B, novi punk proizvod sastavljen od članova bendova poput The Celetoids i Lack of Soul. Trojac je protutnjao kroz svoj 12-minutni set te nam pokazao kako HC-punk ne mora nužno biti čista sirovina. Ono što smo čuli bilo je dovoljno da zaželimo što raniji izlazak kasete ili barem Bandcamp stranicu kako bismo u Indikatoru B mogli uživati i u vrelini svoga doma.

Eke Buba je bend koji se najviše dao u svoj nastup. Često ih imamo prilike gledati po zagrebačkim klubovima i rupama, no to ne smanjuje gušt slušanja njihove verzije punka koji zvuči kao The Stooges na steroidima. Znoj se rasipao u valovima s čela trojca dok su divlje riffljali kroz svoj set, koji je sinoć bio najdulji, no ipak ispod 20 minuta.

najavaexotica

Exotica su dobili treći, možda i najatraktivniji slot kao središnji bend večeri. Na svojoj su europskoj turneji došli i u Zagreb predstaviti, kako im i ime kaže, ponešto egzotičniji hc-punk od onog kojeg obično slušamo. David i Santi su melodičnije dionice s početka ubrzo zamijenili zidom buke na koje se odlično naslanjao 'tupa-tupa' ritam bubnjarke Angelice i parolično izvikivanje pjevačice Lauren. Ona je i pojavom ostavila najjači dojam: razrogačenih očiju je nišanila kroz redove publike i izvikivala po tri-četiri riječi u klasterima, a potom 'strofu' često završavala očajničkim vriskom. S vremenom su gitare i spomenuto 'pjevanje' malo izgubili na zanimljivosti, no show je držala rođendanka Anjelica svojim jednostavnim, preciznim i glasnim udarcima bubnja u stilu hc verzije Mo Tucker iz Velveta.

Naposljetku su pred okupljene izašli brutalni U.B.T. i pružili najsiroviji i najogoljeniji nastup večeri. Bio je to još jedan trio, čiji gitarist izgleda kao da je iz Coneheadsa, a pjevač iz lošeg hard rock benda s kraja 80-ih. Međutim, razvalili su svojom brutalnom pankčinom te sjajno zaokružili još jednu zanimljivu punk večer. Show se najesen seli u Klaonicu, gdje je najavljeno gostovanje Generacion Suicida za listopad te Exit Order za studeni.