Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nouvelle Vague u Boogaloo 11

Budući da u Zagrebu ni usred ljeta nema stanke od koncertne sezone, publika je prisiljena suočiti se s velikim vrućinama u ime dobre glazbe. Sezonu znojem okupanih svirki u zatvorenom sinoć je otvorila ekipa iz benda Nouvelle Vague. Njima je vrućina samo išla u korist, tj. ženskim članicama benda koje su glazbu bacile u drugi plan. No više o tome u nastavku, nakon što seciramo dva domaća benda koji su nastupili prije njih.

predgrupe Nouvelle Vague u Boogaloo 1

Predvođeni moćnom vokalisticom Ines Mlinarić, u akustičnom izdanju, Markiz je održao u potpunosti ne tipičan koncert. Navikli na riffove i distorzije, žestinu su trebali sada prenijeti na malo drugačiji način. Dobro su se snašli, a o Inesin vokal ne treba posebno hvaliti. Raspon, snaga, boja... koji god segment se uzme, svaka primjedba bila bi suluda. Pola sata svirke otkrilo je kako uopće ne bi bilo loše vidjeti ih na solističkom koncertu u ovom izdanju.

predgrupe Nouvelle Vague u Boogaloo 11

Slow Motion Suicide su nakon nastupa na INmusic festivalu također odbacili električne gitare, ali i crvena odjela. Pametno. Nije im bilo lako još pod svjetlima reflektora, hrabro su oni to odradili. Hrabro i uvjerljivo, akustične verzije pjesama s aktualnog albuma zvuče vrlo, vrlo dobro, a i sam bend odlično funkcionira u intimnijoj atmosferi. Imaju rock i grunge štih devedesetih, skrivaju još puno toga u sebi što će pokazati tek u narednom periodu karijere.

Nouvelle Vague u Boogaloo 6

Bossa nova obrade velikih hitova francuske grupe Nouvelle Vague izgleda voli ozbiljnija ekipa. Nešto više umjetnički nastrojena. Nakon dva domaća rock benda, headlineri su žanrovski prilično odskakali od tematike. No, oni su ti koji kreiraju tematiku, pa se tako ekipa više od sat vremena lagano ljuljala u ritmovima njihovih uradaka. Radi se o veoma kvalitetnim glazbenicima, koji vrhunski rade svoj posao, no kada vidiš koliko im se žene trude biti seksi... Postava se često mijenja, pa su tako mnoge pjevačice nakon angažmana u ovom bendu započele uspješnu samostalnu karijeru, zbog čega Marc Collin konstantno dobiva priznanje kako zna otkriti talent i plasirati ga na vrijeme. Vid ga očito jako dobro služi. Za vrhunac koncerta bio je zaslužan perkusionist koji je odradio fantastičnu solo dionicu, pošteno je zakucao.
Nije loše poslušati Nouvelle Vague uživo. Ne bi bilo loše niti da su nastupili negdje na otvorenom, karakterno bi se savršeno uklopili na nekoj lokaciji uz more... pa laganini.