Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Natalie Imbruglia 3

One hit wonder s uspješnom filmskom karijerom, Natalie Imbruglia, sinoć je u Tvornici kulture probudila zvuk pop glazbe devedesetih u akustičnoj varijanti. U doba kada je pop glazbu "pojela" elektronska i kada je njena kvaliteta postala više upitna nego ikad, jedan flashback u devedesete lijepo je osvježenje.

Intimna atmosfera Tvornice idealno je mjesto za ovakvu vrstu koncerta, no s druge strane je dokazala činjenicu kako je za napuniti manje ili veće koncertne prostore ipak potrebno nešto više od samo jednog ili dva hita.

Natalie Imbruglia 9

Pozitivnu energiju koju Natalie nosi u sebi nemoguće je ne primijetiti, osmijeh na njenom licu je iskren kao i uživanje u glazbi i turneji koju zajedno s pratećim glazbenicima radi sebi za dušu. Osim toga je također nemoguće ne komentirati njen fizički izgled. Nisam pobornik klišejevske izjave "odlično izgleda za svoje godine", no tko bi rekao da je ova žena iza sebe ostavila četrdeset godina života. Još uvijek uživa u onome što radi i vjerojatno se unutarnje zadovoljstvo odražava na vanjštinu. Na njenom bi joj sjaju mogle zavidjeti mnogo mlađe kolegice.
No, vratimo se na glazbu, zbog toga smo i došli, zar ne? Ugodna uhu i lepršava; na trenutke optimistična i ohrabrujuća, na trenutke melankolična. Ništa prezahtjevno, ništa preupečatljivo, zlatna sredina koja je djelovala slatko i simpatično. Skakutala je na bini dok su se njeni fanovi ljuljali u ritmu i aplaudirali na svaki njen osmijeh. Četrnaest pjesama i tri na bisu službena se setlista turneje koju u Zagrebu nije promijenila, a očekivano, najveća je euforija nastala izvedbom "Torn" kada je ekipa masovno pohrlila prema prvim redovima kako bi što bolje snimila veliki trenutak. Mobitelima, ne dušom, naravno, tko to danas više radi.

Natalie Imbruglia 19

Nešto više od sat vremena lagane pop glazbe probudilo je nostalgiju nekoliko njenih strastvenih fanova koji su se nagurali u prve redove, a Natalie je nakon bisa pobjegla s bine u maniri velikih zvijezda. Zahvaljivanje i pozdravi na hrvatskom dodatno su obogatili atmosferu, a sve u svemu ostavila je dobar dojam. Budući da zvijezde njenog kalibra (ne glazbenog već statusnog) redovito razočaraju, ugodno je iznenadila. Toplo i veselo iznenađenje koje je vrijedilo pogledati.