Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

sara-renar  34066877531 o

Hrvatski diskografi u svojim CD shopovima diljem Hrvatske obilježili su Međunarodni Dan prodavaonica ploča (Record Store Day). Pod zajedničkim krovom Hrvatske diskografske udruge u cijeloj Hrvatskoj specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima proslavljen je dan posvećen vinilima, a koji su ove godine kao ambasadorice podržale mlade glazbenice Sara Renar i Mia Dimšić.

U CD shopu Croatia Recordsa Nova ploča program je krenuo u jutarnjim satima nastupom Pravila igre, uslijedili su Ivana Marić, grupa Producent, Bobo Knežević te David Temelkov koji su oduševili okupljene u Bogovićevoj ulici u Zagrebu.

Hrvatska diskografska udruga ovom prigodom dodijelila je i posebno priznaje za promociju i doprinos hrvatskoj diskografiji uredniku Hrvatskog radija Zlatku Turkalju, autoru izdanja 'Zimzeleno a novo', kroz koje je izvedbama mladih izvođača udahnut novi život nekim bezvremenskim domaćim hitovima.

Program je nastavljen u Dancing Bear CD shopu gdje su nastupili Sebastian Popović, Mangroove, Brain Holidays, mladi bend Solarov te Lea Mijatović. Dallas music shop u Rijeci ugostio je pak The Hood Fellas i Midnight blues trio.

eljka-veverec 34197699665 o

U CD shopovima Aquarius Recordsa u Zagrebu okupljeni su se mogli družiti s Markom Toljom i grupama Mayales i Hedoneast koji su promovirali svoje nove albume.

zelimir-babogredac ana-radisic zlatko-turkalj maja-vidmar 34197700215 o

Brojni posjetitelji uz dobru glazbu pronašli su i željena glazbena izdanja po povoljnijim cijenama. Popusti i akcije u CD shopovima hrvatskih diskografa u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu nastavljaju se i u tjednu koji dolazi, sve do nedjelje 30. travnja, pa tako svi koji to nisu danas učinili još uvijek imaju vremena posjetiti svoju najbližu prodavaonicu ploča ili CD dućan.

lea-mijatovic 34156972666 o

Dan prodavaonica ploča obilježava se u cijelom svijetu treću subotu u travnju i zahvaljujući pravim ljubiteljima glazbe i vinilnih izdanja koja doživljavaju svojevrsni 'comeback' i čija prodaja iz godine u godinu raste, uspješno živi već desetu godinu zaredom.