Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Antivalentinovo2-17Sinoć u Domu sportova drugu godinu za redom vratilo se Antivalentinovo s novim sloganom „Ništa ljubav, turbo karanje“ čiji je začetnik Let 3.

Uz Let 3 koji je bio zvijezda večeri, nastupila je i jedna dugovječna rokerska institucija, Psihomodo Pop. Uz njih su se priključili i ostali izvođači S3ngsi i Stampedo no bez sjajne publike ne bi bilo ništa od toga.

Svi koji su htjeli mjesec ljubavi proslaviti na drugačiji, rokerski način, imali su priliku.

Već puno prije najavljenog vremena početka koncerta u Domu sportova, skupio se veliki broj ljudi koji su uz pivu strpljivo čekali pravi rock spektakl. Moglo se vidjeti puno stare garde, onih koji su ove bandove slušali od samih početaka, naravno uz mladu gardu. Dobar rock ne poznaje godine, u to smo se uvjerili sinoć.

Antivalentinovo2-6Prvi izvođač bili su S3ngsi, naše mlade nade, koji su na pozornicu došli oko 19:30h. S3ngsi su zagrebački band za koji iskreno nisam imala baš prilike puno čuti, osim da pripremaju koncert u Tvornici povodom promocije novog albuma. Moram priznati da su dečki jako dobri. Dvorana se počela puniti. Atmosfera se zahuktala dovoljno da nam na pozornicu dovede Ivanku Mazurkijević i njen Stampedo kako na ovom jednodnevnom rock festivalu ne bi nedostajalo ženskog društva. Karizmatična Ivanka je kvalitetno iskoristila sat vremena kojih je imala na raspolaganju za pozornicu te je uspješno rasplesala i zabavila publiku te ju pripremila za nadolazeći spektakl Psihomodo Popa. Na pozornicu su došli u 20:15h. Redali su hit za hitom koje je predvodila dobro raspoložena Ivanka svojim savršenim glasom.

Antivalentinovo2-4Nakon 21:15 h na pozornici smo mogli vidjeti našu dugovječnu rockersku instituciju Psihomodo pop koja hara pozornicama već tridesetak godina. Naš legendarni i svima poznat Davor Gobac na pozornici je kao uvijek izvodio vratolomije. Ovo je bio jedan od žestokog i uvjerljivog koncertnog nastupa što je i inače njima važna odrednica. Mogli smo na najbolji način vidjeti i osjetiti da r'n'r nije samo glazba nego i stil života.

Većina koncerta se bazirala na hitovima 80-ih od „Ja volim samo sebe“, „Frida“, „Ramona“, „Nebo“, „Kad sam imao 16“ do mnogih drugih. Koncert nije prošao, a da se Gobac nije skinuio i polugol odrađivao koncert, što uvijek radi. Napravili su toliko dobru atmosferu da je publika bila spremna za dugoočekivani Let 3.

Antivalentinovo2-25Na koncertu Let 3 nisam osobno nikada bila i totalno sam iščekivala izvedbu obzirom na priče koje sam čula o njima i njihovim legendarnim koncertima. Na pozornicu su izašli oko 22:45h i palili su i žarili pozornicom do 00:30h.
Prvi dojam je bio začuđujući. Svi članovi su imali na sebi kožne jakne sa barbikama na ramenima što je inače stil njihovog glazbeno – scenskog nastupa. Nakon toga se Prlja presvukao u jaknu oblijepljenu prezervativima.
Gitare, bas, bubnjevi i vokal su kristalno čisto parali dvoranom i sve prisutne ostavljali bez daha.
Antivalentinovo2-23S obzirom na to da je publika bila neumorna, vrištala je, pjevala, plesala, Prlja i ekipa nisu ni u jednom trenu posustali. Pojačali su tempo i zajedno s publikom uživali u vlastitom izvođenju koncerta.

Nakon sat vremena spektakla, napustili su pozornicu. Publika ih je nestrpljivo dozivala natrag i očito ih je to i vratilo na pozornicu. Uživali smo još pola sada u spektaklu ove legendarne rock grupe ovih prostora. Doživjeli smo Valentinovo na način na koji ga oni doživljavaju, neki njihov neobičan način.

Sinoć smo imali priliku vidjeti drugačiji, žešći instrumentalno orijentiran Let 3. Gdje god svirali, rezultat je besprijekoran te smo ovakvu odličnu svirku zaslužili gledati opet.