Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Mia Dimsic Lisinski 1Sinoć je u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski svoj prvi samostalni koncert održala sve popularnija kantautorica Mia Dimšić. Mlada Osječanka pred ispunjenom dvoranom pokazala je kako je pred njom svjetla budućnost u kojoj će ostaviti važan trag na domaćoj sceni te opravdala status najbolje nove izvođačice 2016. godine koji joj je dodijelila Hrvatska diskografska udruga, a prepoznala direkcija KD Vatroslav Lisinski na čelu s ravnateljem Draženom Siriščevićem, podarivši Miji čast da svoj prvi samostalni koncert održi upravo u hramu hrvatske glazbe.

Koncert je započeo u 20.30h izlaskom benda i neodoljivo simpatične Mije na pozornicu. S prvim odsviranim taktovima bilo je jasno da posjetitelje očekuje sjajna večer ispunjena dobrom glazbom i jakom emocijom koja se u Mijinom glasu osjetila na prvoj pjesmi, "Budi mi blizu", ujedno i prvom singlu kojim se Mia predstavila hrvatskoj publici. Da ju publika odlično prihvaća pokazalo se već na drugoj pjesmi, "Slobodna", gdje su se Miji i bendu priključili i glasovi iz publike. Koncert je u tom trenutku poprimio put koji je sljubio Mijine vrhunske interpretativne sposobnosti, genijalnu svirku pratećeg benda i publiku koja je tu sinergiju osjetila i kroz cijeli koncert upijala pozitivnu atmosferu kojom je Lisinki bio ispunjen.

Odlično posložena set-lista objedinila je Mijine autorske pjesme i obrade domaćih i svjetskih hitova u koje je Mia unijela dio svoje izvođačke osobnosti te ih pred oduševljenom publikom učinila "svojima". Uz već spomenute "Budi mi blizu" i "Slobodna", publiku je oduševio Mijin novi singl "Sanjaj me", pokazavši kako je opravdano već u prvim danima nakon objavljivanja osvojio hrvatski eter. U obradama hitova "Jolene", "Billie Jean" ili "All of Me", odjevenih u novo, Miji svojstveno, country ruho mogao se čuti puni potencijal mlade pjevačice kojoj niti jezična barijera ne predstavlja prepreku u interpretaciji. Posebno emotivan trenutak večeri bila je izvedba pjesme "Sve smo mogli mi" u gitarskoj pratnji fenomenalnog Ante Gele, a sam vrhunac koncerta dogodio se izvedbom jednog od najvećih hitova 2016. godine, "Život nije siv" za koji je Mia napisala tekst i glazbu pokazujući dugo neviđen autorski potencijal.

Mia Dimsic LisinskiOdlična svirka pratećeg benda predvođenog klavijaturistom Zvonimirom Glibušićem, s Nenadom Dujmićem na gitari te sjajnom ritam sekcijom uz Darija Hleba na basu i Danijela Peršića na udaraljkama dodatno je naglasila Mijine vokalne sposobnosti. Miji i bendu se na koncertu pridružio virtuozni gitarist Ante Gelo koji je za ovu priliku okupio i gudački kvartet, podarivši na taj način publici neponovljivu glazbenu kombinaciju koja se pokazala kao pun pogodak. Zvučnu sliku zaokružili su odlični prateći vokali, Domagoj Pavin i Franciska Perković iz grupe Emanuel. Mijin produkcijski tim predvođen Branimirom Jovanovcem – Banijem i Damirom Bačićem okupivši ove sjajne glazbenike pokazao je potpuno razumijevanje njena glazbenog senzibiliteta. Razina muzikalnosti bila je na zavidnoj razini, u rangu sa svjetskim imenima country glazbe, ispunjena emocijom i sjajnim tehničkim izvedbama nošenim neodoljivo emotivnim i šarmantnim Mijinim vokalom.

Mlada pjevačica na pozornici je zasjala u čarobnoj haljini Borisa Pavlina, a osim izgledom i vokalnim sposobnostima, publiku je osvojila iznimno simpatičnim komentarima između pjesama, naglasivši kako se njeni snovi upravo u tom trenu ostvaruju. Zahvalila se publici na podršci te koncert zaključila iznimnom izvedbom svima poznatog hita "What a Wonderful World", da bi ju publika pozvala na bis i još jednu izvedbu pjesme po kojoj je i sam koncert nosio naziv, "Život nije siv". Mijin koncert sinoć je pokazao kako je u njenom slučaju to potpuna istina te najavio rađanje istinske miljenice domaće publike s potencijalom statusa prave regionalne zvijezde.