Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Ečemental 2Dva dana za redom grupa Elemental će se pridružiti velikom rođendanskom slavlju KSET-a. Četrdeset je godina iza kluba i skoro dvadeset godina iza benda, no i jedni i drugi iza sebe broje veliki broj odličnih svirki.

Vrlo hrabar pothvat i rizik koji se finalno isplatio jest dvostruki album "Tijelo" koji spada u najkvalitetnija djela aktualne domaće glazbene scene. U doba kada hip-hop i nije na samom vrhu popularnosti, ova se ekipa ne prestaje boriti već svaki put iznova napravi koncert koji garantira dobar provod.
Ečemental 19Tako se i sinoć za prepuni KSET, prvi od dva zakazana nastupa, tražila karta više. Koncert je počeo prilično rano, oko 21:15, no klub je već onda bio ispunjen do zadnjeg mjesta. Nizali su pjesme s najnovijeg albuma, pričajući između pjesama priče koje stoje iza svake pjesme. Tako smo saznali da je Remi napisala singl "Opet je kiša" kada je zbog slomljene noge bila primorana sjediti u izolaciji vlastita doma, da su za nastanak novog albuma bile potrebne čak pedeset i dvije probe ili da "Opet smo junaci" dočarava atmosferu kasnonoćnog povratka kući nakon svirke. Premda od samog početka njihove karijere Remi doživljavamo prvenstveno kao repericu, njen je glazbeno-vokalni izričaj danas puno širi - u vokalne unosi i elemente r'n'b i soul glazbe, a njenu je specifičnu, iznimno ugodnu i toplu boju glasa podržavao prirodan vibrato. Pjeva iz srca, dušu prenosi publici koju neizmjerno poštuje kao i glazbu za koju se i aktivistički zalaže. Sjetimo se samo nedavnog neugodnog događaja u KSET-u, Remi je prva digla glas protiv neprimjerenog postupanja prema glazbenicima i njihovoj publici.
Ečemental 24Suradnja unutar benda osjetljiva je u ritmu svake pjesme, a kako bi stvorili još bolju atmosferu, brže su pjesme malo ubrzali, a one sporije izveli s posebnom pažnjom. I baš su te balade dobro funkcionirale u intimnom okruženju kluba u kojem je bend praktički sjedinjen s publikom.
Nije važno sviraju li u Domu sportova, na Šalati ili u KSET-u, oni u svaku svirku unose jednaku količinu energije i uopće se ne trude ostaviti dobar dojam - već se trude dobro zabaviti, što je odlika najvećih. No, "Tijelo" nije njihov najveći pothvat. Najbolje od njih tek dolazi.