Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Teska IndustrijaČetrdeset godina djelovanja aktualizirao je i potvrdio povratak Teške industrije na scenu s novom pjevačicom, Leom Mijatović prije šest godina. No, u međuvremenu je Lea otišla iz benda, ali to ekipu starih rokera nije obeshrabrilo. I dobro da nije jer je na čelnoj poziciji benda sada Maja Bajamić, pjevačica koja se počela na glazbenu scenu probijati preko televizijskog talent showa, a čiji je primarni žanr r'n'b, pop i soul.

Budući da je u posljednje vrijeme skrenula u žešće estradne vode, koketirala s pjesmama upitne kvalitete, osobno nisam imala nikakvih očekivanja od njenog debitantskog nastupa.
No, samim dolaskom na binu stvari su se drastično promijenile. Osim fizičke ljepote, ona posjeduje vrhunske glasovne sposobnosti, ima ugodnu boju glasa i ne srami ga se pokazati. A na sceni je - kao kod kuće.
Sinoć su u klubu Peper održali premijerni zagrebački nastup u novoj postavi, a ujedno predstavili spot za pjesmu "Pratim te u stopu".
Svirku koja je trajala oko sat vremena u klubu su svi pratili s velikim zanimanjem, ali drugo nažalost nisu niti mogli, jer je Maja pjevačica koja publici ne dopušta da radi išta drugo. A radi to nenametljivo i simpatično, uživa u svakoj pjesmi kao da je ona sama njen autor. Uživila se cijelim bićem i u rokerskom je ritmu pokazala da s njom nema zezancije. Ekipa iz benda svirala je što je ona te večeri htjela, a uzvratila im je povjerenje primivši velike ovacije publike.
Dečki iz benda bi se svakako trebali zabrinuti jer su dobili kvalitetnu i iznimno dominantnu personu koja se toliko nenametljivo i iskreno istiće da bi već sad mogla na sam vrh domaće rock scene, ali one "ljepšeg spola", kako kažu. Općenito nam u rocku nedostaje takva "frontwomanica" koja bez razmišljanja može konkurirati rokericama svjetske scene.
Premda su njene vokalne mogućnosti puno veće od onog što je sinoć pokazala, što zapravo i same pjesme zahtjevaju, ritam koji osjeća i uživljenost u glazbu nadvladala je svaku stavku.
Bez imalo pretjerivanja i uljepšavanje, Maja i Teška industrija pun su pogodak... za početak njene uspješne karijere.