Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

CMC 200 1Prošlog je vikenda u Slavonskom Brodu održan prvi "Slavonija fest CMC 200" na kojem je uživalo više od 5000 ljudi.

Brođanima se predstavilo šesnaest pop-rock izvođača na revijalnom dijelu festivala, a kao veliko finale održana su i dva velika koncerta najznačajnijih regionalnih pop-rock zvijezda, grupa Majke i Van Gogh. Kroz suradnju Grada Slavonskog Broda, Turističke zajednice i CMC televizije, Slavonski Brod napokon je dobio pravi rock spektakl kakav i zaslužuje!

Festival je započeo u četvrtak press konferencijom na kojoj je najavljen Rock maraton, dok su u popodnevnim satima petka predstavljena dva aktualna singla mladih slavonskobrodskih izvođača - "Ja kažem da" benda Divlji dječak te "Ako te pitaju" Dominika Blaževca. S početkom u 18 sati u Tvrđavi Brod krenuo je Rock maraton na kojem je nastupilo 17 rock bendova iz Slavonije, Zagreba, Karlovca i Čakovca te headlineri večeri, zagrebačka grupa Judette i riječki Keopsi. Četvrti Rock maraton, legendarnu manifestaciju koja je prvo izdanje imala 1988. godine, otvorio je bend Suvi The One, a nastavili su Zimmer Frei, Plagijat, Divlji dječak, Brodsky blues band, VIS Cirkus, Kontraefekt, Rockeri, Milost, Hysteria, Mr Albino, EoT, Genova, Tuđe žene te posebni gost, talijanski kantautor The Leading Guy. Nakon brojnih demo bendova koje je toplo pozdravila mnogobrojna publika u prekrasnom ambijentu slavonskobrodske tvrđave, nastupila je grupa Judette koja je predvođena odličnom vokalisticom Leom Radolfi izvela hitove "Voli me", "Neki drugi gradovi", "Rio" te nekoliko pjesama koje će se naći na njihovom prvom albumu. Riječka grupa Keops Brođanima se predstavila pjesmama sa svog aktualnog albuma "Lice sudbine", a otpjevali su i pjesmu "Čedna gradska lica" koju su izveli i u revijalnoj večeri Slavonija festa CMC 200.

Subota je u Slavonskom Brodu počela predstavljanjem CD-a "Slavonija Fest CMC200" u izdanju Croatia Recordsa uz degustaciju vina podruma Bartolović u Hotelu Savus. Festival se nastavio promocijom singla "To nije ljubav" slavonskobrodske grupe Republika te novog albuma "Rock 'n' Roll" grupe Hard Time u Kući piva te revijalnom večeri Slavonija Fest CMC 200.

Na glavnoj pozornici u Tvrđavi Brod nastupili su Dominik sa svojim prvim singlom "Ako te pitaju", Adastra s odličnom pjesmom "Čuo sam da pričaju", zatim Emir & Frozen Camels s novim singlom "Volim te", grupa Republika s pjesmom "Pišem kući propalo je sve" te grupa Hard Time s pjesmom "Tvoja tajna" koja se nalazi i na njihovom novom albumu "Rock 'n' Roll". Nakon već spomenute grupe Keops na pozornicu je stupila grupa Judette koja je otpjevala pjesmu "Vjerujem", Filip Dizdar razveselio je brojne obožavateljice s pjesmom "Daleko", dok je Saša Lozar izveo pjesmu "Za nas dvoje". Riječki bend En Face nrođanima se predstavio s pjesmom "Duga je noć", dok je osječanka Mia otpjevala pjesmu "Slobodna". Grupa Flyer izvela je pjesmu "Nismo sami" s kojom se nalaze u vrhu mnogobrojnih radijskih top lista, kao i Buđenje s pjesmom "Nećemo se lagati". Za sam kraj revijalnog dijela večeri Regina je predstavila pjesmu "Zub za zub", Teška industrija pjesmu "Jednom daje nam Bog", dok je grupa Bang Bang izvela pjesmu "Stranci". Voditelji večeri bili su izvrsni Ana Radišić i Dalibor Petko.

Nakon revijalnog dijela festivala, publika je uživala u trosatnom koncertnom programu koji su pripremili grupe Van Gogh i Goran Bare & Majke. Fešta u Slavonskom Brodu nastavila se dugo u noć na after partyju.