Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Lee Ranaldo2Koncertom Lee Ranaldo Trio u Pogonu kulture sinoć je u Rijeci završilo treće izdanje Impulse festivala (6. - 14.6.2016.), tjedna posvećenog dobroj glazbi i urbanoj klupskoj kulturi, koji su zajednički organizirali i sproveli Distune Promotion i SKC Sveučilišta u Rijeci.

Program festivala koji se uz zabavni karakter, trudi biti i korektivom određenim pop-kulturnim trendovima, u tjedan dana posjetilo je više od tisuću posjetitelja.

Od otvorenja festivala s premijernim gostovanjem dansko-finskog benda Liima u OKC-u Palach, preko dvije plesne predstave „Glečer“ i „Komorebi“ izvedene u Filodrammatici, glazbene tribine „Video Killed the Radio Star“ na temu produkcije video spotova, hrvatske premijere dokumentarnog filma „B-movie: Lust & Sound in West Berlin, 1979-1989“ u Art-kinu Croatia, pub kviza u Bačvi, sajma ploča u Palachu, klupske večeri "Trigon“ u Nemu, Tunelu i Životu te glazbenog osvrta na njemački bend Can u Galeriji SKC, glazbu se u proteklih tjedan dana doista dovelo svugdje.

Koncert Liima2Vrhunac festivala bilo je gostovanje indietronica četverca Liime, genijalaca s 4AD etikete, koji su Impulseu donijeli priželjkivani moment svježine, promovirajući svoj netom izdan debi album „ii“ i nove, još neobjavljene pjesme u svirci koja je oduševila publiku. Premijerni dolazak kultnog glazbenika Lee Ranalda, suosnivača Sonic Youth i njegov nastup s trijom u Pogonu kulture, pružio je i nešto iskusnijoj publici zanimljiv koncert gdje su mogli vidjeti i čuti Lee Ranalda i društvo u izvedbi novih pjesama  koje najavljuju zaokrete u njegovom tipičnom izričaju.

Svi su tako u Impulse tjednu mogli pronaći priču za sebe, od besplatnih edukativnih programa poput razgovora o snimanju video spotova u društvu eksperata njihove produkcije, preko kolekcionarskih događaja poput sajma ploča ili zabavnog pub kviza do uživanja u do sada neviđenom pogledu na Zapadni Berlin u njegovu najintenzivnijem rock desetljeću, eksperimentalnim plesnim predstavama…



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima