Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

IMG 5314Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, umjetničkog imena Mr.Lee&IvaneSky, u petak su na rasprodanom koncertu u  Zagrebačkom kazalištu mladih predstavili svoj zajednički album „Colors“.

Kazališni se prostor pokazao idealnim izborom za ovakav koncert. Cjelokupna je atmosfera bila nadrealna, a koncert jedinstven audiovizualan doživljaj kakav je teško doživjeti na ovim našim prostorima.

IMG 5551Sjajan Ivankin vokal savršeno se uklopio u zvukovno eksperimentiranje koji su, uz Mrleta na računalu i bas gitari, sjajno upotpunili gitaristi Vava iz Laufera te članovi grupe Let 3 - Dražen Baljak na gitari i Ivan Bojčić Bin na bubnjevima. Ivan Valušek je uz bas, svirao na sitru te pokazao kako taj instrument fantastično zvuči u njegovom neuobičajenom kontekstu.  
Svakako je potrebno spomenuti i cjelokupnu scenografiju koja je još više doprinosila čudesnoj teatralnoj atmosferi, upotpunjenu velikim spremnicima vode povezanih žicama, na kojima su u jednom trenutku glumci predstave „Živjet ćemo bolje“ , uz gudače sudjelovali u izvedbi pjesama iz istoimene predstave za koju je glazbu radio Mrle.

IMG 5298Ionako već sjajnu glazbenu poslasticu još boljom su učinili gostujući glazbenici. Matija Dedić i ovdje se pokazao jednim od najboljih pijanista na ovim prostorima svojim gostovanjem na pjesmi „Colors“, dok je Charlie Jurković u energičnoj „Happiness“ pokazao sve svoje vještine jedinstvenog gitarističkog virtuoza. Vokalni doživljaj upotpunili su Boris Štok iz riječkog benda Quasarr te Zoran Prodanović Prlja, čiji su se vokali, u kolaboraciji s Ivankinim iznimnim interpretacijama, spojili u savršenu cjelinu.

IMG 5677Publika u prepunoj dvorani kazališta nije mogla sakriti svoje oduševljenje te je izvanredne glazbenike nekoliko puta pozivala na bis na koji su se glazbenici rado vraćali. Avangardni pop, kako Mr.Lee&IvaneSky vole opisivati svoj album „Colors“, pokazao se osvježavajućim projektom iznimne umjetničke kvalitete koja doseže daleko izvan razmjera domaće glazbene scene.
Publika je uživala. Mr.Lee&IvaneSky također su uživali u povratnoj reakciji. Album „Colors“, zajednički projekt životnih partnera Mrleta i Ivanke, te večeri u prepunom ZKM-u doživio je svoj puni sjaj. Dugo iščekivano, novo i osvježavajuće – tako bih opisala ovaj fantastičan projekt koji se bez imalo dvojbe može mjeriti sa sličnim ostvarenjima svjetske glazbene scene.