Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

k3p6Koncert Kawasaki 3P-a u svakom prostoru, pogotovo u malom prostoru kao što je KSET, poseban je doživljaj, praznik glazbe rekli bi neki, te ga uvijek treba doživjeti punim plućima. Praznik je bio i prije gotovo sedam godina kada su dupkom napunili ovaj isti malecki klub poradi promocije svoga prethodnog albuma “Idu Bugari”.

Za razliku od te tople kasnosvibanjske noći kada se bilo relativno ugodno vraćati kući mokar do kože, ovog puta biti mokar do kože na prohladnom kasnoveljačkom zraku i nije bila tako pametna ideja. Kažete, mogao se protagonist kući vratiti Uberom, za koji su KSET-ovci povodom 40 godina postojanja kluba podijelili besplatne vožnje, no nije to to, a uostalom, zeznulo bi mi ovu sjajnu usporedbu. No, krenimo od početka.

k3p2Te sudbonosne srijede naš protagonist je, vođen činjenicom kako je za njega koncertna sezona počela ozljedama, odlučio kako će ovaj koncert odgledati sa balkona u miru, bez (ne)potrebnog skakanja, te se eventualno spustiti u gomilu osjetiti puls publike. Već nakon druge pjesme taj plan je pao u vodu pošto je, vidjevši kako KSET nije previše popunjen kako zna biti u ovakvim prigodama, odlučio spustiti se dolje i smjestiti se tik ispred jednog od krasnih, kožom presvučenih KSET-ovskih separea, ne uvidjevši kako se na balkonu točno iznad njega čaša gemišta labilno ljulja u ruci nekog pripitog čovjeka. Ajde da je bila riječ o pivi, koju uzgred rečeno KSET relativno odnedavno toči iz bačava jedne ugledne zagrebačke pivovare, ali gemišt, mislim stvarno. Neizbježno, gemišt se prolio, protagonist se mokar i bazdeći po bijelom vinu premjestio u žižu gomile i tako je koncert za njega uistinu počeo. Znoj u očima, laktovi u rebrima, pokoji gubitak ravnoteže uslijed povrijeđivanja tuđeg osobnog prostora i mnogo deranja iz petnih žila – to je koncert Kawasaki 3P-a.

Da je kojim slučajem ovaj koncert bio održan u mnogo većem prostoru, recimo u malog dvorani Doma sportova, kao njihov prošlomjesečni nastup povodom Antivalentinova, istinski doživjeti ovaj koncert bi bilo toliko teže koliko je mala dvorana Doma sportova veća od KSET-a, odokativno deset puta teže (kao što je i bilo, jer je nastup Kawasaki 3P-a na Antivalentinovu bio blago rečeno mlak). Ovaj njihov nastup u KSET-u je bio čista suprotnost tome: adrenalinska zabava pospješena zborskim pjevanjem infantilnih tekstova, sunčanim naočalama i trubama. Uvjerljivo najteži zadatak poslije svega je sjetiti se što su sve svirali, samo znam da je odsviran materijal za popuniti otprilike dva sata znojenja u zagušljivoj FER-ovoj kotlovnici/sauni.

Protagonist se ovim putem svesrdno zahvaljuje pripitom čovjeku sa balkona, iako bi mu draže bilo da mu naredni dan majica bazdi po mješavini piva i znoja, a ne vina i znoja, ali što je tu je.