Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

TBF novaKSET, jedan sasvim poseban klub, kultno mjesto za plesnjake i koncerte svih vrsta i žanrovskih kombinacija. Dnevni i noćni boravak zagrebačkih studenata i onih koji se tako osjećaju, a bez kojeg bi noćni život Zagreba bio siromašniji za uistinu autentičan prostor koji odiše posebnom energijom. Sinoć je KSET uplovio u zrele godine uz dobar tulum za kojeg su bili zaduženi TBF-ovci.

KSET-ovci su četrdeseti rođendan odlučili slaviti tijekom cijele godine, uz seriju rođendanskih koncerata, izvođača koji su snažno utjecali na klub kao takav, a predvodnici slavlja, splitski The Beat Fleet, sinoć su energično otvorili slavljeničku godinu.

Budući da već neko vrijeme nisam bila u KSET-u, pozitivno me iznenadila kakvoća točenog piva na šanku, koja se osjetno popravila, a i ozvučenje je bilo solidno. Dobro raspoložena i zaista šarolika publika dočekala je TBF, koji je sa svirkom započeo nešto iza 22:00 sata. Zadnja dva nastupa kultnog splitskog banda, koje sam imala prilike slušati i gledati, bili su u sklopu festivala, pred mnogobrojnom publikom. Moram priznati da je sinoćnji koncert u intimnoj i užarenoj atmosferi kluba definitivno izvukao ono najbolje i najzanimljivije iz TBF-a.

TBF je sinoćnjim nastupom na pozornici KSET-a dokazao da nije samo radio friendly band, kako ih mnogi doživljavaju, već dinamična i energična šestorka koja je predvođena Mladenovim plesnim pokretima itekako u stanju „omađijati“ publiku i s njom uskladiti toplomjere.
Već nakon prvih petnaest minuta svi su plesali onako kako je svirao TBF i pjevali u glas „Malo san maka“. Tijekom energične svirke od dva i pol sata, žanrovskog gemišta svojstvenog TBF-ovcima, publika je mogla čuti stvari od "Ping Ponga" do "Danas Sutra".
Dinamičnu i rasplesanu atmosferu održavali su novi hitovi, kao što su „Neću ti ništa“, „Sa mog prozora“ i „Krist“, ali i mnoge dobro poznate stvari kao što su „Pozitivan stav“, „Mater“, „Data“ i „Pljačka“ tijekom koje su svi uživljeno prilagodili pokrete žestokom ritmu i distorziji. Publika je u glas pjevala „Heroji“, „Grad spava“, a „Uvik kontra“ je izazvala posebne ovacije.

Do opće ekstaze dovele su izvedbe pjesama „Veseljko“ i „Odjeb je lansiran“ koje su slijedile jedna za drugom, a nastavilo se s „Genije“ i „Smak svita“, nakon čega je Mladen zapjevao "You Are My Sunshine" i najavio kraj koncerta. TBF-ovci su pozdravili razdraganu publiku, koja je neumorno tražila bis te nakon dva i pol sata neprestanog znojenja nije bila spremna na puštanje banda u backstage. Vidno izmorena šestorka vratila se pred zadovoljnu publiku i odsvirala „još jednu miroljubivu pismicu“, „Alles gut“ koja je na razočarenje mnogih koji su entuzijastično skandirali, ipak bila zadnja.

Proslava četrdesetog rođendana KSET-a započela je zaista sjajnim koncertom grupe The Beat Fleet koji su ljestvicu postavili visoko, pa od ostalih rođendanskih koncerata kroz godinu ne očekujemo ništa manje. Nakon TBF-a, 12. ožujka se očekuje nastup Psihomodo popa, a ubrzo nakon njih slijede zagrebački stoner miljenici She Loves Pablo, koji će u KSET-u nastupiti18. i 19. ožujka.